4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

Fractie 50PLUS/Ouderenpartij niet eens met financiële koers Vechtstromen

· 462× bekeken

ALMELO - Het algemeen bestuur van het waterschap Vechtstromen heeft vandaag een ambitieus groenblauw bestuursakkoord aangenomen dat als uitgangspunt voor de komende bestuursperiode zal gaan dienen. In dat bestuursakkoord wordt gesteld dat er daarbij veel aandacht moet zijn voor samenwerking met partners en inwoners. Daarbij kiest het bestuur voor een duurzaam financieel beleid en beperking van lastendrukstijging.

Maar juist op dit punt, de lastendrukstijging, is het dat de fractie 50PLUS/Ouderen partij hierin van mening verschilt. Er is wel degelijk sprake van een duidelijke lastendrukstijging, nu en in de toekomst, en deze lastendrukstijging wordt onevenredig gedragen door de kleinere, een- en tweepersoonshuishoudens. 50PLUS/Ouderenpartij vindt het onredelijk dat de kostentoename juist op deze groep wordt afgewenteld, door een verhoging van de waterschapsbelasting. Het is om deze reden dat 50PLUS/Ouderenpartij het bestuursakkoord van het waterschap niet steunt. Het is een prachtig plan maar de financiering moet eerlijker geregeld worden.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›