4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

Antwoord van College over gebruik glyfosaat

· 395× bekeken

TWENTERAND - Op vragen van de fractie PvdA/GroenLinks over het gebruik van glyfosaat antwoordt het college van burgemeester en wethouders als volgt (samengevat):

Het college is op de hoogte van het feit dat er glyfosaat wordt gebruikt om graslanden dood te spuiten. Via Twitter heeft men ook vernomen dat dit is gebeurd in de omgeving van een gemeentelijke berm, die ingezaaid was met een bloemrijk zaadmengsel. De gemeentelijke berm zélf is niet behandeld met glyfosaat. Het college kan niet beoordelen of de biodiversiteit van de gemeentelijke berm is aangetast door het gebruik van glyfosaat op een naastgelegen privé terrein, en spreekt er daarom ook geen oordeel over uit.

In het bestuurlijk LTO-overleg zal het college dit onderwerp aan de orde stellen en vragen voldoende afstand in acht te nemen ten opzichte van percelen waar biodiversiteit wordt nagestreefd.
Naast het bestaande beleid om 40 ha gemeentelijke bermen op een ecologische wijze te beheren is het college in overleg met het Waterschap Vechtstromen, LTO en natuurorganisaties zoals ANV Land & Schap, KNNV, Landschap Overijssel en agrariërs (niet zijnde lid bij LTO) over nieuwe projecten zoals het akkervogel-project Twenterand. Dit met de doelstelling om in 2019 te realiseren:

 De aanleg van 10 ha. bloemrijke akker/graslandvegetatie op agrarisch land, waarvan minimaal 4 “bloemblokken”;
 De aanleg van 2 ha houtige landschapselementen;
 De aanleg van 3 keverbanken;
 De optimalisatie van het beheer van alle gemeentelijke wegbermen en schouwstroken in het buitengebied (40 ha.)

Ook ondersteunt de gemeente Twenterand groene initiatieven via de Groene Loper https://www.twenterand.nl/bloeitop/groene-loper_4723

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›