4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Waterschap zoekt vrijwilligers voor geven van waterlessen

· 544× bekeken

ALMELO/TWENTERAND - Waterschap Vechtstromen zoekt vrijwilligers voor het geven van waterlessen aan kinderen van groep 7 en 8 op de basisschool. Kandidaten moeten het leuk vinden om kinderen iets te leren en affiniteit hebben met het werk van een waterschap. Alle vrijwilligers krijgen een training in lesgeven en een gedegen uitleg over de werking van een rioolwaterzuivering.
Water is overal. Als je doucht, als je de wc doorspoelt, als het regent, bij het zwemmen. Maar waar blijft dat water nadat het in het riool is verdwenen en is dat zwemwater wel veilig en schoon?

Momenteel verzorgt een team van 22 enthousiaste vrijwilligers waterlessen op basisscholen. Ook geven ze rondleidingen aan kinderen op rioolwaterzuiveringsinstallaties in ons gebied. De waterlessen en rondleidingen blijken zo’n groot succes, dat steeds meer klassen en scholen hieraan willen deelnemen. Bertus Schuurman zet zich al jaren in als vrijwilliger bij Vechtstromen. “Afgelopen schooljaar hebben meer dan 175 klassen mee gedaan aan de waterles. Het is prachtig om te zien hoe enthousiast kinderen dan bezig zijn”, aldus Bertus. Door deze toenemende belangstelling is het waterschap op zoek naar meer enthousiaste ambassadeurs, die deze afwisselende lessen en rondleidingen willen verzorgen.

Zien en ruiken hoe het werkt
“Als vrijwilliger verzorg je waterlessen voor leerlingen uit de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs”, geeft Bertus aan. “Als ware onderzoekers gaan de leerlingen aan de slag. Dit doen ze door middel van proefjes, filmpjes en een werkboekje met opdrachten en vragen. Het is een les waarin ze vooral zelf veel doen en mogen ontdekken. Ongeveer twee weken na de waterles op school leid je de klas rond over een rioolwaterzuiveringsinstallatie bij de school in de buurt. Dan kunnen de leerlingen met hun eigen ogen zien en vooral ruiken hoe rioolwater wordt schoongemaakt en uiteindelijk weer terugstroomt in de natuur”.

Meld je nu aan als vrijwilliger
Wij zijn op zoek naar enthousiastelingen in het gehele gebied van waterschap Vechtstromen, van Emmen tot aan Haaksbergen. Voor meer informatie of voor degene die zich gelijk willen aanmelden heeft het waterschap een speciale webpagina: www.vechtstromen.nl/vrijwilliger. Inschrijven kan tot en met 3 mei.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›