4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Hulp gevraagd aan basisscholen in Twenterand voor 75 jaar vrijheid

· 472× bekeken

VRIEZENVEEN - In 2020 herdenken we het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog. Het is dan 75 jaar geleden dat Nederland is bevrijd van de Duitse bezetter. Een bijzonder lustrum waaraan Twenterand veel aandacht besteedt. In aanloop naar 2020 roept de educatiegroep van het Historisch Museum Vriezenveen de hulp in van leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 in Twenterand. De bedoeling is met hun inbreng een expositie over de oorlogsjaren in te richten.

Expositie
De educatiegroep nodigt alle basisscholen in Twenterand uit om deel te nemen aan dit project. Henriëtte Abbink van het Historisch Museum Vriezenveen: ’Samen zijn we verantwoordelijk om vrijheid door te geven. Wanneer we herinneringen willen blijven bewaren, zullen we ze moeten koesteren en doorgeven aan de volgende generatie. Wat is het fijn wanneer we de inwoners van Twenterand laten zien dat de jeugd betrokken is bij dit onderwerp. Om deze expositie te realiseren en tot een succes te maken, zijn we afhankelijk van het materiaal dat leerlingen ons aanbieden. We roepen scholen op om samen met de leerlingen deel te nemen aan dit project en materiaal te verzamelen. Daarbij stimuleren we het om gebruik te maken van eigen creativiteit; het maken van een stripverhaal, iemand interviewen die nog iets kan vertellen over de Tweede Wereldoorlog, het schrijven van een mooi gedicht. Alles is mogelijk. We ontvangen graag alles waar we een expositie mee kunnen inrichten. Voor inspiratie kunnen de scholen gebruik maken van de leerlijn ”Oorlogsjaren in Vriezenveen (WO2)”. Deze leerlijn is gemaakt voor de groepen 6, 7 en 8 van het basisonderwijs, maar ook het eerste leerjaar van het voortgezet onderwijs kan prima aansluiten’.

Materiaal
Het is belangrijk dat de maker toestemming geeft om het beschikbaar gestelde materiaal te gebruiken in een openbare ruimte. Wanneer dit gewenst is, dan gaan de werkstukken na afloop terug naar de maker of de school.
Het aanbieden van materiaal kan dit schooljaar tot 15 juni 2019 of in onderling overleg.
Voor vragen en/of aanmeldingen kunt u contact opnemen met Henriëtte Abbink van het Historisch Museum Vriezenveen via educatie@oudvriezenveen.nl.

In 2020 herdenken we het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog. Het is dan 75 jaar geleden dat Nederland is bevrijd van de Duitse bezetter. Een bijzonder lustrum waaraan Twenterand veel aandacht besteedt. In aanloop naar 2020 roept de educatiegroep van het Historisch Museum Vriezenveen de hulp in van leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 in Twenterand. De bedoeling is met hun inbreng een expositie over de oorlogsjaren in te richten.


 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›