Ondertekening_akkoord

Intentieverklaring Lokaal sportakkoord

Gepubliceerd op
Gepubliceerd in
Deel:

In de zomer van 2018 is er een nationaal sportakkoord gesloten met als hoofddoel om zoveel mogelijk mensen met plezier te laten sporten en bewegen. Gemeenten krijgen vanuit dit landelijke akkoord nu de mogelijkheid om te investeren in een regionaal en/of lokaal sportakkoord. Zo gaan gemeente en sportverenigingen samen werken aan de ambities uit het landelijk akkoord, zoals sporten voor iedereen, maar ook zorgen voor financieel en bestuurlijk gezonde verenigingen.

De nieuwe regeling Lokale/regionale sportakkoorden houdt onder andere in dat gemeenten de mogelijkheid krijgen om geld aan te vragen voor de ontwikkeling en uitvoering van een lokaal sportakkoord. Lokale verenigingen en een sportformateur maken gezamenlijk afspraken over de manier waarop de ambities op het gebied van sport en bewegen kunnen worden bereikt. De gemeente Twenterand heeft al een lokale sportvisie en wil deze graag omzetten naar een gezamenlijk akkoord. De wens is om binnen dit lokale akkoord meerdere thema’s aan bod te laten komen.

De ondertekening van de intentieverklaring markeert de start van de samenwerking en zorgt voor aansluiting bij de voorwaarden vanuit het landelijke akkoord. Namens de gemeente Twenterand ondertekende Wethouder Paters en namens de sportverenigingen ondertekenden Frederik Jaspers Fayer (Peatminers), Diede ter Braak (VV Voorwaarts) en Anton Baars (ZPC de Zandstuve). Er zijn dus drie verenigingen die tekenen, maar andere partijen en verenigingen worden ook betrokken.

Op de foto vlnr: Frederik Jaspers Fayer (Peatminers), Mark Paters (wethouder gemeente Twenterand), Diede ter Braak (VV Voorwaarts) en Anton Baars (ZPC de Zandstuve).

Lees meer over: ,

© Stichting Delta Media Groep
Website door Webton