4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Intentieverklaring Lokaal sportakkoord

· 592× bekeken

TWENTERAND - De gemeente Twenterand en verenigingen hebben dinsdagavond 9 april de intentieverklaring Lokaal sportakkoord ondertekend. Het doel van dat akkoord is om zo veel mogelijk mensen met plezier te laten sporten en bewegen. Ook in Twenterand gaan sportverenigingen en gemeente hier samen mee aan de slag. Wethouder Paters: “In Twenterand moet iedereen mee kunnen doen, ook met sport en beweging. Ik vind het dan ook volkomen vanzelfsprekend dat we aan de slag gaan met het lokaal sportakkoord en de sportverenigingen vinden dat gelukkig ook. Geweldig om samen te investeren in de sport van Twenterand.”

In de zomer van 2018 is er een nationaal sportakkoord gesloten met als hoofddoel om zoveel mogelijk mensen met plezier te laten sporten en bewegen. Gemeenten krijgen vanuit dit landelijke akkoord nu de mogelijkheid om te investeren in een regionaal en/of lokaal sportakkoord. Zo gaan gemeente en sportverenigingen samen werken aan de ambities uit het landelijk akkoord, zoals sporten voor iedereen, maar ook zorgen voor financieel en bestuurlijk gezonde verenigingen.

De nieuwe regeling Lokale/regionale sportakkoorden houdt onder andere in dat gemeenten de mogelijkheid krijgen om geld aan te vragen voor de ontwikkeling en uitvoering van een lokaal sportakkoord. Lokale verenigingen en een sportformateur maken gezamenlijk afspraken over de manier waarop de ambities op het gebied van sport en bewegen kunnen worden bereikt. De gemeente Twenterand heeft al een lokale sportvisie en wil deze graag omzetten naar een gezamenlijk akkoord. De wens is om binnen dit lokale akkoord meerdere thema’s aan bod te laten komen.

De ondertekening van de intentieverklaring markeert de start van de samenwerking en zorgt voor aansluiting bij de voorwaarden vanuit het landelijke akkoord. Namens de gemeente Twenterand ondertekende Wethouder Paters en namens de sportverenigingen ondertekenden Frederik Jaspers Fayer (Peatminers), Diede ter Braak (VV Voorwaarts) en Anton Baars (ZPC de Zandstuve). Er zijn dus drie verenigingen die tekenen, maar andere partijen en verenigingen worden ook betrokken.

Op de foto vlnr: Frederik Jaspers Fayer (Peatminers), Mark Paters (wethouder gemeente Twenterand), Diede ter Braak (VV Voorwaarts) en Anton Baars (ZPC de Zandstuve).

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›