4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

College antwoordt op vragen PVV over groenstrook Vriezenveen

· 738× bekeken

VRIEZENVEEN - Een familie in Vriezenveen wil graag een groenstrookl kopen, maar kreeg daar geen toestemming voor. De PVV Twenterand vroeg naar de redenen daarvan. Het college antwoordt nu (samengevat) als volgt:

Het college is bereid met de betrokken familie in gesprek te gaan en wil dan het gemeentelijk beleid bij verkoop openbaar groen toelichten. De afspraak is inmiddels gepland.
Zoals de situatie nu wordt geschetst is de betreffende strook functioneel groen, en wordt die volgens het huidige beleid alleen bij zwaarwegende redenen verkocht. Daar lijkt nu geen sprake van te zijn.

Deze groenstructuur is onderdeel van de groenstructuur die loopt vanaf het parkje aan De Koolmees/De Roodstaart naar de rand van het dorp. Deze structuur is zodanig van belang voor de begeleiding van groen de wijk in, dat deze niet verkocht kan worden. Verder wordt deze strook door veel bewoners gebruikt als wandelroute, bij verkoop wordt deze wandelroute minder aantrekkelijk om te wandelen.

In andere gevallen is er soms wel openbaar groen verkocht. Door verandering van inzicht kunnen regels veranderd worden. Daarvoor is de “Nota Verkoop openbaar groen 2016” volgens de inspraakverordening Twenterand gepubliceerd, en heeft ter inzage gelegen. Vervolgens is de raad gevraagd wensen en bedenkingen te uiten en het oude beleid in te trekken. Daarmee heeft de raad ingestemd met deze nota. Ook de wijziging van de uitgiftekaart voor verkoop openbaar voor in dit geval de kern Vriezenveen heeft voor een ieder ter inzage gelegen.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›