4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Stichting Manna en gemeente vinden samen nieuwe locatie

· 660× bekeken

TWENTERAND/VROOMSHOOP - De Stichting Manna en de gemeente Twenterand hebben samen een nieuwe locatie voor de stichting gevonden. Donderdag 4 april ondertekenden voorzitter Bertus Akse (stichting Manna) en wethouder Roel Koster (gemeente Twenterand) een overeenkomst waarmee het pand van basisschool De Linde in Vroomshoop in bruikleen wordt gegeven aan de stichting. “Samen hebben wij een goede locatie gevonden, waar vandaan de Stichting Manna, haar goede werk kan voortzetten. Op deze manier kunnen we het pand een nieuwe invulling geven en dienen we een maatschappelijk belang,” aldus wethouder Koster. Bertus Akse vult aan dat na een lange zoektocht van enkele jaren naar een structurele huisvesting nu eindelijk de verschillende afdelingen van Stichting Manna onder één dak komen: “De verschillende afdelingen ‘Manna Care’, ‘Manna Fashion’ en ‘Manna Happy Kids’ zijn nu nog in verschillende locaties werkzaam. Ook Stichting Waypoint krijgt een plek op deze locatie. Omdat de bruikleenovereenkomst met de gemeente voor 10 jaar is afgesloten komt er daardoor rust in de organisatie, zodat we ons nu weer op de basisactiviteiten kunnen richten.”

Akse vervolgt: “Er is een nieuwe Stichting opgericht die het beheer van het gebouw voor haar rekening gaat nemen, zodat het bestuur van Stichting Manna en Waypoint daar niet mee worden belast. Samen met het bedrijfsleven wordt er naar mogelijkheden gezocht om het pand geschikt te maken voor de verschillende activiteiten. En ook zal er contact worden gezocht met de buurt.” Omdat ‘de Linde’ nu nieuwe bewoners krijgt is het volgens Bertus Akse normaal om even kennis te maken.

Stichting Manna heeft in mei 2017 aangegeven dat zij al een tijd op zoek is naar structurele huisvesting. De huidige coalitie heeft dit punt opgenomen in haar coalitieakkoord 2018 – 2022: ‘We gaan ons inzetten om een vaste vestigingslocatie voor stichting Manna te faciliteren.’ Wethouder Koster hierover: “We zijn blij dat met de ondertekening van de overeenkomst dit nu is gerealiseerd.”

Geschikte locatie
Stichting Manna heeft samen met de gemeente Twenterand verschillende locaties binnen de gemeente bekeken. De meest geschikte locatie om Stichting Manna te huisvesten is basisschool de Linde, die sinds begin van dit jaar zijn gehuisvest in de nieuwe Brede School in Vroomshoop. Het pand heeft al een maatschappelijke bestemming en er hoeven slechts enkele aanpassingen aan gedaan te worden. De Stichting Manna kan zich vanuit de nieuwe locatie nu helemaal richten op haar belangrijkste taak: het ondersteunen in basisbehoeften voor mensen die onder het sociaal minimum terecht zijn gekomen.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›