4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

GBT Twenterand heeft kritiek op Mijande Wonen over ‘D Oale Bouw’ Westerhaar

· 1433× bekeken

TWENTERAND/WESTERHAAR - GemeenteBelangen Twenterand tekent bij monde van fractievoorzitter Marcus Elzinga ernstig bezwaar aan tegen de manier waarop de Raad van Bestuur van woningcoöperatie Mijande Wonen omgaat met de renovatie van D'Oale Bouw in Westerhaar. GBT is van mening dat het bestuur van Mijande Wonen ondanks eerder gedane beloften aan de bewoners om vooral bestaande woningen te renoveren, nu grotendeels tot sloop overgaat in deze wijk en vervolgens nieuw gaat bouwen met type woningen die anders zijn dan eerder afgesproken. Dit geldt voor 136 woningen. Slechts een dertiental woningen wordt nog gerenoveerd.

Op donderdag 4 april jongstleden heeft GBT met een delegatie van de bewoners van D’Oale Bouw gesproken. Namens de fractie waren naast Elzinga aanwezig de Westerhaarse volksvertegenwoordigers Wilco Dekker, Albert Engels en Jeannette Jager-Lubbelinkhof. GBT stelt daarover:

"Wij hebben ons verbaasd en zijn tevens geschrokken van de wijze waarop u nu en reeds in een eerder stadium heeft gecommuniceerd met de bewoners van D’Oale Bouw. Zowel mondeling als op papier zijn keiharde beloftes gedaan. We hebben hiervan documenten in ons bezit. U heeft hiermee verwachtingen gewekt richting bewoners. Ook in gesprekken de afgelopen maanden met een bewonerscommissie heeft u geen enkele keer aangegeven dat de beloftes zouden worden gebroken vanwege onhaalbaarheid of andere redenen. Dat alles anders zou worden, werd even op een bewonersavond afgelopen maandag gepresenteerd in De Klaampe. En dit bleek geen 1 aprilgrap. GemeenteBelangen Twenterand vindt dat door uw handelen de gemeente Twenterand en in het bijzonder Westerhaar negatief in het daglicht komt te staan. Dat komt allemaal door de wijze waarop u met bewoners om bent gegaan. De argumenten die u aanvoert vinden wij niet sterk overkomen".

De gehele brief is hier te lezen: http://www.gemeentebelangentwenterand.nl/media/publications/Brief-aan-Mijande-Wonen-over-de-Oale-Bouw.pdf . Zie ook de link rechtsboven op deze pagina.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›