4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Actie ‘Test je taal bij de gemeente’ groot succes

· 662× bekeken

TWENTERAND - Formulieren invullen, de post lezen, bedragen optellen, werken met een computer of voorlezen aan de (klein) kinderen. In Nederland zijn er 2.5 miljoen mensen die dat moeilijk vinden. Tweederde van deze groep is geboren en getogen in Nederland. Om hen beter te bereiken, heeft de gemeente samen met Stichting Lezen en Schrijven, het ROC van Twente en het Taalpunt Twenterand een actie gehouden.

Inwoners van Twenterand werden door de gemeente uitgenodigd om een taaltest te doen. Na afloop van de test konden mensen in gesprek met medewerkers van het Taalpunt of het ROC. Samen werd gekeken naar mogelijkheden om de Nederlandse taal beter te leren. Meer dan de helft gaf aan hiermee aan de slag te willen.

In beeld
Wethouder Mark Paters is blij dit te horen: “Door de inzet van de Taalmeter en persoonlijke gesprekken zijn er weer een aantal mensen die moeite hebben met taal bij ons in beeld. Ik ben er trots op dat ze nu de stap zetten om er zelf verder mee aan de slag te gaan.” De meesten van hen zijn inmiddels gestart met de gratis en anonieme lessen in de verschillende kernen in Twenterand. Ook is er een ROC taalgroepje gestart in de bibliotheek in Vriezenveen. Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden contact opnemen met taalpuntcoördinator Dianne Companje via telefoonnummer
06 21612881 of e-mail: d.companje@bibliotheektwenterand.nl.

Meest succesvolle Taalmeter
Volgens Stichting Lezen en Schrijven is dit tot nu toe de meest succesvolle afname van de Taalmeter die zij hebben gezien. Maar liefst 75% van de mensen in Twenterand die waren uitgenodigd, waren aanwezig bij de taaltest. Het landelijk gemiddelde is 55%.

WeConnect bijeenkomst

Op dinsdag 9 april is er een speciale bijeenkomst over laaggeletterdheid. Iedereen die meer wil weten over laaggeletterdheid, hoe je dat kunt herkennen en hoe je brieven aanpast in begrijpelijke taal is van harte welkom. Er is een middag- en een avondbijeenkomst. Beide vinden plaats in het gemeentehuis in Vriezenveen. Aanmelden kan via www.twenterand.nl/weconnect.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›