4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Grietje Wolthuis wint gedichtenwedstrijd

· 488× bekeken

VRIEZENVEEN - De gedichtenwedstrijd die Theater Turf en de Bibliotheek Twenterand georganiseerd hebben rond het Boekenweekthema ‘De moeder, de vrouw’ is gewonnen door Grietje Wolthuis- Huizingh. Zij schreef een ontroerend gedicht over haar moeder en het was voor de jury duidelijk dat dit de winnares moest zijn. Mevrouw Wolthuis las het gedicht zelf voor en zij wilde dat graag in haar eigen dialect doen: het Drents.

De bijeenkomst die Theater Turf en de bibliotheek woensdag georganiseerd hadden in het Historisch Museum Vriezenveen aan het Tilanusplein, werd bezocht door een enthousiast publiek. Na de prijsuitreiking werd er een film gedraaid uit 1948, opgenomen in Vriezenveen vanaf het Oosteinde. Vele in het verleden bekende mensen waren hierop te zien en werden benoemd door de voice-over.

Na een afsluitend drankje legde naaimachinespecialist Alex Ekkel, uit hoe de textielmachines bij Jansen en Tilanus en de Lange Jonker hun mooie producten maakten. Inmiddels werken deze machines dankzij Ekkel weer perfect en kon hij behalve de uitleg ook showen hoe vernuftig deze brei- en naaimachines zijn geweest.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›