4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

Schriftelijke vragen PvdA GroenLinks over situatie kanaal Almelo – De Haandrik

· 731× bekeken

TWENTERAND - Vorig jaar is op maandagavond 17 september een informatieavond geweest over de situatie aan het kanaal Almelo – De Haandrik. Op deze avond werd duidelijk dat er veel inwoners zijn aan en nabij het kanaal die zorgen maken over de gevolgen van de werkzaamheden die de afgelopen jaren zijn uitgevoerd aan het kanaal, nabij hun woningen. Op de informatieavond werd duidelijk dat de gevolgen van het een of ander of van de combinatie van factoren bij een groot aantal aanwonenden tot (schade) klachten heeft geleid. Daar waar men zich gemeld heeft bij de provincie lijkt de afwikkeling moeizaam en slecht te verlopen. Bewoners hebben dit tot nu toe steeds individueel opgepakt. Op basis van de informatieavond en de zorgen van inwoners is er onderzoek gestart naar de oorzaken van de schade. Ook is er door de inwoners een stichting opgericht om de belangen te behartigen van de inwoners.

In de raadsvergadering van 20 november 2018 is er een unanieme motie aangenomen waarin gevraagd wordt om zich in te zetten voor een spoedige vaststelling van de schade en dit ook correct af te handelen. Ook wordt er in de motie expliciet gevraagd om bij alle betrokkenen er op aan te dringen situaties van onveiligheid en onbewoonbaarheid adequaat en direct op te lossen.

In de afgelopen week krijgen wij signalen van bewoners langs het kanaal Almelo – De Haandrik dat het niet veilig is en dat er grote ongerustheid is over de staat van het kanaal. Dit is mede ingegeven door de onderzoeken die onlangs hebben plaats gevonden over de staat van het kanaal (damwanden en beschutting)

De PvdA/GroenLinks Twenterand heeft de volgende vragen:

1. Is het bij u bekend dat er onderzoeken hebben plaats gevonden aan Kanaal Almelo – De Haandrik, naar de staat van de damwanden en beschutting?
2. Wij hebben vernomen dat de damwanden en beschutting in slechte staat zijn en dat grote risico’s voor schade voor omgeving en omwonenden. Direct ingrijpen is noodzakelijk. Is u dit bekend en welke acties en maatregelen gaat u nemen om de risico’s te vermijden?
3. Indien deze signalen juist zijn en de uitkomsten van het onderzoek bevestigen dit gaat u dan direct de inwoners langs het kanaal in Twenterand informeren?
4. Bent u bereid om de raad de uitkomsten van het onderzoek te doen toekomen en daarbij aan te geven welke maatregelen gaat treffen?
5. Bent u onverkort bereid om uitvoering te geven aan de motie van 20 november 2018 en dat de mogelijke noodzakelijke maatregelen geen gevolgen hebben voor het lopende onderzoek en uitkomsten voor vaststelling van de schade en daarbij behorende aansprakelijkheid.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›