4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Het 4 mei comité Vroomshoop blikte terug en kijkt vooruit

· 785× bekeken

VROOMSHOOP - Het 4 mei comité Vroomshoop hield onder leiding van voorzitter Hans Nieboer zijn jaarvergadering. Teruggeblikt werd op een bijzonder actief en ook bewogen jaar met het 30-jarig jubileum en de onthulling van het bevrijdingsreliëf “5 april 1945” langs het Zwolsekanaal in Vroomshoop. Dat gebeurde door burgemeester Annelies van der Kolk van de gemeente Twenterand samen met een aantal oud-gegijzelden, die nog jong waren tijdens de bevrijding van Vroomshoop. Dit omvangrijke project is door de inzet en ondersteuning van velen tot een succesvol eind gebracht, ook financieel, zo liet penningmeester Mariska Eggens weten. Het 4 mei comité Vroomshoop kon op het bedrijfsleven en de middenstand rekenen en datzelfde gold voor inwoners van Vroomshoop en omgeving. De Vrienden van het V-monument droegen ook weer hun steentje bij.

Bestuurslid Gerwin Plaggenmars neemt de taak van secretaris van het 4 mei comité Vroomshoop op zich. Sinds het vertrek van Rudi Drenth uit het 4 mei comité was er een vacature, die nu ingevuld is. Bestuurslid Jeanine de Jong neemt de taak van algemene adjunct op zich.

Op vrijdagmorgen 5 april aanstaande vindt de adoptieoverdracht van het V-monument tussen de basisschool Nieuwoord en de scholengemeenschap Het Noordik plaats. Daarbij wordt ook het nieuwe bevrijdingsmonument betrokken. Op zaterdagavond 4 mei vindt de herdenking van de gevallenen op het Vredesplein plaats. Die plechtigheid wordt geleid door vicevoorzitter Floris Eising van het 4 mei comité Vroomshoop. Wethouder Mark Paters van de gemeente Twenterand gaat op 4 mei in op het landelijke thema “In vrijheid kiezen”. De kopergroep van de Harmonie Vroomshoop begeleidt de plechtigheid, zoals dat al 31 jaar gebeurt.

Het 4 mei comité Vroomshoop is al druk bezig met de invulling van het vieren van 75 jaar bevrijding op 5 mei 2020. De jeugd wordt nadrukkelijk bij het bevrijdingsfeest en bij het thema “Bevrijding” betrokken. In en bij Het Punt zullen meerdere activiteiten voor de lokale bevolking georganiseerd worden. In de loop van dit jaar komt het 4 mei comité Vroomshoop met een concrete invulling van het programma. Ook zijn de 4 mei comités van de kernen met elkaar en met de gemeente Twenterand in gesprek. Waar mogelijk worden samen activiteiten rondom de bevrijding in 2020 georganiseerd en worden lokale activiteiten op elkaar afgestemd.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›