4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Grote opkomst bij viering internationale vrouwendag in Twenterand

· 474× bekeken

TWENTERAND - Op 8 maart hebben zeker 100 vrouwen kunnen genieten/ genoten van een mooie en gezellige middag. Allereerst vertelde Jennete Jansen haar levensverhaal en haar grote droom om deel te mogen nemen aan de paralympische spelen in Tokio 202, erg indrukwekkend.
Voor een vrolijk intermezzo zorgde het duo VoiZus waarbij menig liedje kon worden meegezongen. Burgemeester Annelies van de Kolk haalde de rol van vrouwen in het Vriezenveen aan en sprak over twee heldinnen in Twenterand.
Janny Wessels-Bentum heeft binnen de Vereniging voor Huisvrouwen in Vroomshoop baanbrekend werk gedaan en actief is geweest in de politiek. In Vriezenveen heeft Marietje Dimmendaal zoveel betekend voor de Plattelandsvrouwen, de Vrouwen van Nu. Allerlei activiteiten heeft zij opgezet zoals een leeskring en politieke scholing. Als mede -oprichtster van de Vrouwenraad heeft er voor gezorgd dat alle vrouwen bereikt werden.De burgemeester vertelde ook haar persoonlijke verhaal. Een goed georganiseerde dag met prima verzorging en de koekjes van de Nasrin werden erg gewaardeerd. Al met al een dag om volgend jaar weer te vieren zodat er aandacht blijft voor gelijke rechten en plichten voor iedereen .

Marietje Dimmendaal
Necrologie: mevrouw M. Dimmendaal – ten Kate (7-3-1931 – 31-12-2014)

Het nieuwe jaar 2015 is begonnen zonder Marietje Dimmendaal – ten Kate. Ze overleed op oudejaarsdag.
Vrouwen van Nu afdeling Vriezenveen verliest in haar een actief, tot het laatst toe, zeer betrokken vrouw bij veel activiteiten van Vrouwen van Nu Vriezenveen.
Marietje Dimmendaal kwam in 1971 in De Pollen wonen. Met de NBvP, voorloper van Vrouwen van Nu, had ze al een innige band. In haar geboorteplaats Balkbrug was ze er al voorzitter. Marietje zei het destijds zo: ”Toen we in 1971 naar De Pollen verhuisden was het logisch dat ik meteen ook lid in Vriezenveen werd van de NBvP. Samen met Sien Olthof ben ik naar een afdelingsavond gegaan. Op die manier ben ik goed ingeburgerd. En ik ben trots op deze vereniging, als je ziet wat ze allemaal doet”. Dat waren haar woorden, toen ze gehuldigd werd voor haar 50 jarig lidmaatschap.
Marietje werd erg actief binnen de afdeling. De leeskringen ontstonden op haar initiatief. De Vrouwenraad Vriezenveen floreerde onder haar voorzitterschap. De Vrouwen advies commissie werd mede met haar inzet opgericht en politieke scholing voor vrouwen kreeg door haar impuls body.
Ze werd voorzitter van Vrouwen van Nu. En als lid van Vrouwen aan Zet deed ze belangrijk werk voor het tot stand brengen van de Dorpswandeling. Ze was commissielid van de provinciale commissie cultuur. Kunstzinnig was Marietje zeker. Wie heeft er geen kabouter van hout van Marietje thuis? Samen met de Kunstkring Westerhaar waar ze deel van uit maakte, heeft ze geëxposeerd met haar schilderijen in o.a. het gemeentehuis in Vriezenveen.
Maar Marietje keek ook over de gemeentegrenzen heen. Dat deed haar besluiten vrijwilligster te worden bij de Wereldwinkel.
Daarnaast heeft ze jarenlang als weeramateur iedere dag de weerwaarnemingen bijgehouden. Ze had haar maandelijkse rubriekje in de Vriezenveense courant van 1986 – 1997 met weestation De Pollen en met de ondertiteling “In de weer met het weer en de natuur” heeft ze jarenlang lezingen gegeven in de hele provincie, voor tal van afdelingen van de NBvP.
Betrokken als ze was als natuurmens, zorgde ze voor een doorstart van de Natuurhistorische Vereniging Vriezenveen in 1973. Ze is er twaalf jaar voorzitter van geweest.
Een zeer betrokken en actieve vrouw. Daarvoor kreeg zij in 2007 uit handen van wijlen burgemeester Helmer Koetje een Koninklijke onderscheiding.
Vrouwen van Nu denkt met veel liefde en respect terug op haar lid Marietje Dimmendaal – ten Kate.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›