Basisschool_Klein_Amsterdam_-_oplevering_(1)

De Groot Vroomshoop bouwt duurzame basisschool

Gepubliceerd op
Gepubliceerd in
Deel:

Dit nieuwe bouwconcept is het antwoord op de vraag die basisschool Klein Amsterdam aan De Groot Vroomshoop voorlegde. De locatie die in februari werd betrokken, is namelijk slechts een tijdelijke vestigingsplaats. Omdat de definitieve kavel pas over een paar jaar beschikbaar is, zal het schoolgebouw in de tussentijd verplaatst moeten worden. Daarom ontwikkelde De Groot Vroomshoop in samenwerking met SeARCH Architecten en basisschool Klein Amsterdam duurzame, verplaatsbare houten modules van permanente kwaliteit.

Duurzame en toekomstgerichte huisvestingsoplossingen
Deze houten modules zijn niet alleen 100% circulair geproduceerd, ze zijn ook van permanente kwaliteit, flexibel inzetbaar, eenvoudig te (ver)plaatsen, met elkaar te combineren en uit te breiden. Hierdoor kan de gebruiker eenvoudig inspelen op groei, krimp of een andere huisvestingsbestemming. Na de gebruiksperiode kan het hout worden hergebruikt voor andere doeleinden. Dit sluit perfect aan op ons streven naar duurzame en toekomstgerichte huisvestingsoplossingen.

Focus op details van productie tot oplevering
Bij de realisatie van het schoolgebouw voor basisschool Klein Amsterdam hebben ze op elk detail gelet. Op logistiek gebied pasten ze bij de productie, het transport en de montage van de houten modules de meest efficiënte volgorde toe in het proces. Hierdoor werden onnodige reisbewegingen, oponthoud door files en dus vertraging op de bouwplaats voorkomen. Ook is het unieke bouwconcept ingezet als leermiddel. De Groot Vroomshoop ontwikkelde een maquette van de school die leerlingen zelf in elkaar mochten zetten. Zo konden ze ervaren hoe eenvoudig het eigenlijk is om dit houten schoolgebouw te maken én dat het gebouw dus ook makkelijk kan worden verplaatst.

Lees meer over: , ,

© Stichting Delta Media Groep
Website door Webton