4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

Ondernemerschap centraal-CDA Tour Twenterand

· 592× bekeken

TWENTERAND - De Altijd in de Buurt Bus van het CDA was dit weekend in Twenterand. Lijsttrekker Eddy van Hijum en kandidaat voor Provinciale Staten Jerry Blekkenhorst gingen samen met Waterschap-kandidaat Couzijn Bos on tour langs de verschillende kernen. Er werden drie verschillende locaties bezocht, maar overal stond ondernemerschap centraal. Eerst werd Bas Winkel en zijn team van InVia in Vriezenveen bezocht. Vervolgens was het de beurt aan Kalkwijck Distillers aan de Tonnendijk. De Tour door Twenterand werd afgesloten bij Anita Hekman in Herberg Swaen aan de Brink.

Bas Winkel en zijn team van InVia verzorgden een bedrijfsrondleiding en toelichting van de activiteiten rondom arbeidsintegratie. InVia hanteert een persoonsgerichte aanpak om honderden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt uit Twenterand en directe omstreken, weer mee te laten doen en inzetbaar te maken in de samenleving. Diverse projecten op het terrein van re-integratie, jobcoaching en dagbesteding werden toegelicht en ervaringen werden uitgewisseld voor provincie en gemeente. Jerry Blekkenhorst: “Niemand hoort buitenspel te staan. Mooi om te zien hoe deze ondernemer daar vorm aan geeft. Dit sluit naadloos aan bij wat het CDA in de Staten heeft gedaan in de afgelopen periode.”

Bij Kalkwijck Distillers maakt het gezelschap van het CDA kennis met het vakmanschap van de familie Benus. Al meer dan tweehonderd jaar verbouwen zij granen. Sinds 2009 maakt de familie hoogwaardige alcoholische dranken van de oogst. Couzijn Bos - Waterschap kandidaat CDA-Vechtstromen - was erg te spreken over het werkbezoek: “Kringlooplandbouw, liefde voor gewassen, innovatie, duurzame productie zijn de kernthema’s binnen dit bedrijf en ook voor provincie en waterschap. Daarnaast zijn zowel provincie als het waterschap van groot belang voor correcte gebiedsinrichting en schoon, veilig en voldoende water voor gewassen en voedselproductie”.

Op de Hammer Brink werd onder het genot van een lunch met onderneemster Anita Hekman gesproken over recreatie, ruimte voor ondernemerschap en samenwerking tussen de bedrijven in Twenterand. Ook dit zijn onderwerpen, die zowel in Provinciale Staten als bij het Waterschap aan de orde komen.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›