4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

Anneke Beukers sluit zich aan bij Water Natuurlijk

· 828× bekeken

TWENTERAND - Anneke Beukers uit Westerhaar gooit het over een andere boeg. Het PvdA-Statenlid is op dit moment waarnemend voorzitter van Provinciale Staten van Overijssel. Voor de waterschapsververkiezingen staat ze echter op de lijst van Water Natuurlijk. Verschillende politieke partijen met een groen hart steunen deze waterschapspartij, evenals groene organisaties zoals Natuurmonumenten, de Landschappen en watersportverenigingen.

Tijdens haar laatste Statenvergadering op 27 februari verrichtte Beukers nog een laatste wapenfeit: haar motie die de provincie opriep om de veiligheid van roeiers te verbeteren werd met algemene stemmen aangenomen. Een passend sluitstuk voor acht jaar Statenlidmaatschap en een mooie opmaat richting het waterschap, vindt Beukers zelf: “ik ben zelf roeier, en op het water leer je snel dat je elkaar nodig hebt om er iets van te maken. Je moet het samen doen. Met ieder voor zich wordt het een chaos. Dan eindig je met z’n allen op de bodem van het Twentekanaal.” Beukers’ voorstel roept de provincie op om met beroepsvaart en roeiverenigingen om tafel te gaan om de veiligheid voor roeiers verbeteren en bewustwording van de risico’s te vergroten.

Beukers kan zich vinden in de doelstellingen van Water natuurlijk. Gezond water, groen en duurzaam beheer, genieten van en op het water en tenslotte gezamenlijk. Vooral dat laatste spreekt de ervaren politica aan. ”Zonder samenwerking met de lokale en provinciale overheden maar vooral ook de samenwerking met aanwonenden en belanghebbenden krijgen we goed waterbeheer niet van de grond”, zo pleit zij.

Het waterschap staat voor grote opgaves, die door de klimaatveranderingen in de toekomst niet kleiner worden. “Dan is het belangrijk krachten te bundelen”, zegt Beukers. “Ook om het betaalbaar te houden.” Op de lijst van Water Natuurlijk staan veel groene, lokale ‘helden’. Beukers is enthousiast over de lijst en de ambities en ziet voor zichzelf een taak als belangrijke verbinder tussen de provinciale politiek en het waterschap. De afgelopen vier jaar was ze vaste voorzitter van de commissie “Ruimte en Water”. Ze hoopt dan ook op voldoende stemmen om een plek te bemachtigen. “Ik ben nog niet aan mijn pensioen toe!”
.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›