4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

ChristenUnie Twenterand heropent station Geerdijk

· 445× bekeken

GEERDIJK - ChristenUnie Overijssel Twenterand heeft zaterdag 2 maart het station van Geerdijk symbolisch heropend om aandacht te vragen voor de verduurzaming van de spoorverbinding. “Wij heropenen vandaag symbolisch het station tijdens deze campagne - wij zijn voor het duurzaam maken van de spoorverbinding van Almelo - /Marienberg Hardenberg. Duurzaam door waterstoftreinen / elektrische treinen op dit traject in te zetten. Doen we dat dan kunnen alle stations / perrons makkelijk als stopplek dienen. We gaan als kandidaten van de ChristenUnie voor het bevorderen van een duurzaam traject en de heropening van station Geerdijk”.

Gerjan Smelt (fractievoorzitter ChristenUnie Twenterand) en Martha van Abbema (wethouder duurzaamheid Twenterand) staan beiden ook op de kandidatenlijst voor de provincie, omdat politiek niet ophoudt bij de grenzen van Twenterand.
Een van de speerpunten voor de provinciale politiek is de verduurzaming van de spoorverbindingen. Als er bijvoorbeeld waterstof- of elektrische treinen worden ingezet, wordt het weer mogelijk om op stations en perrons te stoppen en wordt het voor de inwoners weer makkelijk om met het openbaar vervoer te reizen.

ChristenUnie Twenterand wil zich inzetten voor duurzaamheid, voor bereikbaarheid en voor wooncomfort voor alle inwoners. Door het symbolisch heropenen van het station Geerdijk willen de heer Smelt en mevrouw Van Abbema laten zien dat de besluiten van de provincie grote gevolgen kunnen hebben voor de plaatselijke bevolking. Volledige verduurzaming van het spoor is goed voor iedereen!

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›