4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Nieuws van Reizigersvereniging ALMA

· 785× bekeken

TWENTERAND - Het bestuur van ALMA is ontstemd dat de Staten van Overijssel dat de elektrificatie van de lijn Almelo-Hardenberg pas in 2026 op het programma staat. Alleen al in het laatste kwartaal van 2019 deden zich liefst 29 verstoringen of een rituitval voor op de lijn Almelo-Hardenberg. Een snellere transitie naar elektrificatie is dus beslist noodzakelijk.

De laatste jaren liet het financieel jaaroverzicht steeds een tekort zien. Voor het eerst kan de penningmeester een positieve mededeling doen. Over 2018 is er een batig saldo. Een behoorlijk aantal mensen heeft meer betaald dan de minimumbijdrage. Op de jaarvergadering in april 2018 was al wel besloten de contributie voor leden met 1 euro te verhogen en voor donateurs met 2 euro. Het is de eerste verhoging sinds 1997! Dat lijkt het bestuur acceptabel.

De mogelijke spoorverbinding tussen Almelo en Groningen wordt inmiddels de Nedersaksenlijn genoemd. Op dinsdagavond 26 februari is er in Ter Apel een symposium. Zie ook www.nedersaksenlijn.nl

De actie voor het verwijderen van de weesfietsen op de stations in Twenterand heeft succes gehad. Daarvoor was een aanpassing van de Algemene Plaatselijke Verordening nodig. Dat kostte veel tijd. Met enig inschikken is er nu voor iedere reiziger een plekje voor de fiets. In Vroomshoop heeft de gemeente de stalling verbeterd door het plaatsen van hekken. Eigenlijk een klus voor ProRail maar die liet het afweten. De Dorpsraad Vroomshoop-Geerdijk heeft zich ook voor deze verbetering ingezet.

Ook het parkeren bij de stations verdient aandacht. In Mariënberg is er al een tekort en moet er vaak ook in de omliggende straten geparkeerd worden. In Vroomshoop is het ook niet ideaal. In Vriezenveen zijn de parkeerplaatsen nu regelmatig bezet en moet er op bij Witzand Bouwmaterialen geparkeerd worden.

Het bestuur bestond het afgelopen jaar uit Chris de Goede voorzitter, Arie Willigenburg secretaris, Erwin Groenhof penningmeester en Coen Westenberg lid. We hebben een vacature die mogelijk in 2019 wordt ingevuld, want Jeroen Haan uit Vroomshoop heeft zich gemeld als nieuw bestuurslid. Hij is ook actief in de dorpsraad Vroomshoop-Geerdijk. Op de algemene ledenvergadering in april kan hij benoemd worden. Het aantal leden: 39. Het aantal donateurs: 20. Het aantal blijft constant. Er waren een paar opzeggingen en er kwamen een paar nieuwe leden bij.

De proef om de wachtruimten op station Almelo langer open te houden is geslaagd. We hebben nog niet gehoord dat er problemen zijn geweest. In november is de wachtruimte op station Hardenberg in gebruik genomen. Er is nu ook een toiletvoorziening. Deze is in Almelo trouwens moeilijk te vinden. Ook voor station Mariënberg is om verbeteringen gevraagd. Daar moet je vooral bij het overstappen behoorlijk lang in de kou wachten. Het stationsgebouw daar is zelden open.

Op 15 april is de volgende ledenvergadering. Zie daartoe de Agenda op deze website van Delta.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›