4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Wil je iets voor een naaste betekenen?

· 746× bekeken

TWENTERAND - Om te voorkomen dat een mantelzorger overbelast raakt, is het fijn dat de mantelzorger de zorg af en toe aan iemand kan overdragen. Evenmens is daarom altijd op zoek naar zorgvrijwilligers die tijdelijk de taken van de mantelzorger over kunnen nemen. Als zorgvrijwilliger kan je natuurlijk rekenen op begeleiding van Evenmens. In maart gaat een nieuwe basiscursus in Rijssen-Holten en Wierden van start.

“Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor ons. Daar zijn we heel zuinig op”, vertellen Mariët Velding en Janny Broekhuis, mantelzorgconsulenten van Evenmens, informele zorg voor elkaar. De vrijwilligers bieden een bijdrage aan de kwaliteit van leven van individuele mensen. De basiscursus kan gevolgd worden door geschoolde of ongeschoolde, ervaren of onervaren, vrijwilligers. In de praktijk kunnen vrijwilligers namelijk met een groot aantal verschillende situaties geconfronteerd worden. Ze krijgen de cursus in 3 settings en kunnen daarnaast ook nog in aanmerking komen voor de EHBO-cursus die in Nijverdal wordt gegeven.

De basiscursus vindt plaats: 12 en 26 maart en 9 april van 13.30 tot 16.00 uur bij De Fakkeldrager, Enterstraat 94 te Rijssen. Opgeven voor de basiscursus kan tot 5 maart door te bellen met
0548 - 638 830 of te mailen naar info@evenmens.nl.

Mantelzorgondersteuning
Het geven van mantelzorg wordt vaak gezien als iets vanzelfsprekends. Er is vaak geen keus. Een kind blijkt gehandicapt, een vader krijgt dementie, een partner krijgt een chronische ziekte, een vriend krijgt een hersenbloeding of een buurvrouw wordt slecht ter been. Het kan iedereen overkomen. Het is heel normaal om een ander een handje te helpen en het geeft vaak veel voldoening. Maar wanneer de zorg intensief en langdurig is, kan het erg zwaar worden. Zorgvrijwilligers zijn er om deze mantelzorgers te ondersteunen. Wil jij ook graag iemand een handje helpen, samen een spelletje spelen, fietsen of wandelen of iemand begeleiden? Dan is zorgvrijwilliger worden echt iets voor jou!
Je bepaalt zelf hoe vaak, hoe lang en welke tijden je ingezet wilt worden. Je helpt iemand anders en krijgt er zelf veel voor terug! Wilt u iets betekenen voor een ander? Neem dan vrijblijvend contact op:

Evenmens, informele zorg voor elkaar
Telefoonnummer: (0548) 63 88 30.
Emailadres: Info@evenmens.nl
Website: www.evenmens.nl

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›