4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

‘Moeder de vrouw’ in de hoofdrol tijdens de Boekenweek

· 399× bekeken

VRIEZENVEEN - De 84e Boekenweek wordt gehouden van 23 tot en met 31 maart en heeft als thema “De moeder de vrouw”, verwijzend naar een gedicht van Martinus Nijhoff. Bibliotheek Twenterand en Theater Turf gaan ook dit jaar weer samen iets organiseren rond de week dat het boek centraal staat. Behalve een interessante bijeenkomst in het Historisch Museum Vriezenveen, wordt er een gedichtenwedstrijd gehouden rond het thema. Iedereen in Twenterand wordt uitgenodigd om hieraan mee te doen: vrouwen, mannen, alle leeftijden. Het origineelste gedicht wordt beloond met een boekenbon.

Deze Twenterandse activiteit rond de Boekenweek wordt gehouden op woensdag 27 maart van 10.00 tot 12.00 uur in het museum aan het Tilanusplein. Na een kopje koffie met wat lekkers kan het publiek genieten van een film uit 1948 met de titel ‘Vriezenveen reilt en zeilt’. In deze film, die opnames laat zien vanaf het Oosteinde richting het westen, worden ook onder meer de mensen, die destijds toevallig getuige waren van de opname, benoemd. Een helder straatbeeld uit het verleden dus, waar ‘de moeder de vrouw’ absoluut een groot aandeel in heeft.

Na de film neemt Alex Ekkel de deelnemers mee naar de afdeling antiek textiel en geeft hier een rondleiding.
Als laatste onderdeel is de prijsuitreiking aan de maker van het mooiste gedicht, dat de jury, bestaande uit Geja van Benthem van de Bibliotheek Twenterand, oud-lerares Nederlands Gerda Dorman en Marina Arbouw van Theater Turf, heeft uitgekozen.

Om mee te doen met de gedichtenwedstrijd moet het gedicht ingeleverd worden vóór 15 maart bij één van de vier bibliotheken. Het kan ook aangeleverd worden per email: g.vbenthem@bibliotheektwenterand.nl
Indien u aan het ochtendprogramma in het museum wilt deelnemen, kunt u zich daarvoor opgeven bij de bibliotheek. Dat kan persoonlijk, per telefoon 0546-562385 (Vriezenveen) en 0546-641352 (Vroomshoop), maar ook via bovenstaand e-mailadres. Omdat er een beperkt aantal plaatsen is, liggen na aanmelding de toegangskaartjes voor u klaar bij de bibliotheken, of -indien gewenst- bij het museum.

Uiterlijk opgave tot 25 maart. De toegang en de versnaperingen zijn gratis.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›