4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Slagwerkensemble van de Vriezenveense Harmonie derde op NK

· 762× bekeken

VRIEZENVEEN/OOSTERHOUT - Op zaterdag 2 februari nam het A-slagwerkensemble van de Vriezenveense Harmonie deel aan de Nederlandse kampioenschappen concertwedstrijden voor slagwerkensembles in theater De Bussel in Oosterhout. Onder de titel “Percussive Universe” bracht het ensemble o.l.v. artistiek leider/dirigent Niek KleinJan een continu programma waarin de vier te spelen concourswerken met muzikale overgangen werden uitgevoerd. Deze circa dertig minuten durende uitvoering werd op de achtergrond met beeldmateriaal begeleid. Met deze manier van presenteren heeft KleinJan een ander accent willen geven aan het optreden van het ensemble. Dit viel bij het publiek in goede aarde en mogelijk wordt het op concertconcoursen een nieuwe trend.

De vakjury beloonde het optreden in de eerste divisie met een derde plaats. Cadenza Twello werd tweede en Concordia Obbicht werd Nederlands kampioen. Een derde plaats lag in de lijn der verwachting, zodat de muzikanten tevreden en met een ervaring rijker naar Vriezenveen konden terugkeren.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›