4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

De Groot Vroomshoop bouwt duurzaam en verplaatsbaar schoolgebouw

· 873× bekeken

AMSTERDAM - Het is zover! Het nieuwe schoolgebouw van basisschool Klein Amsterdam is opgeleverd en opent in de eerste week van februari haar deuren in Amsterdam-Noord. Maar omdat de definitieve kavel pas over zes jaar beschikbaar is, zal het schoolgebouw in de tussentijd verplaatst moeten worden. Daarom creëerde De Groot Vroomshoop in samenwerking met SeARCH Architecten en basisschool Klein Amsterdam een unieke oplossing voor dit onderwijsvraagstuk: verplaatsbare houten modules van permanente kwaliteit en mét een prachtige uitstraling. Lees er alles over op https://huisvesting-bouwsystemen.nl/bouwsystemen/onze-bouwsystemen/houten-modules/.

Introductie van een nieuw bouwconcept
De Groot Vroomshoop bouwt al ruim 90 jaar bewust met hout, waarbij we nieuwe innovaties blijven introduceren. Zo is het project Klein Amsterdam een prachtig voorbeeld van ons nieuwste bouwconcept. Samen met SeARCH Architecten en de basisschool hebben we een school gerealiseerd die is opgebouwd uit geprefabriceerde houten modules.

Verplaatsbare huisvesting van permanente kwaliteit
Deze houten modules zijn niet alleen 100% circulair geproduceerd, ze zijn ook van permanente kwaliteit, flexibel inzetbaar, eenvoudig te (ver)plaatsen, met elkaar te combineren en uit te breiden. Hierdoor kan de gebruiker eenvoudig inspelen op groei, krimp of een andere huisvestingsbestemming. Na de permanente gebruiksperiode van tenminste 40 jaar kan het hout worden hergebruikt voor andere doeleinden. Dit sluit perfect aan op ons streven naar duurzame en toekomstgerichte huisvestingsoplossingen.

CO2-negatief schoolgebouw
Bij De Groot Vroomshoop werken we al jaren met uitgangspunten die perfect aansluiten op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dat begint natuurlijk al met de keuze voor onze grondstof. Wij bouwen bewust met hout, de hernieuwbare grondstof die wij enkel uit duurzaam beheerde bossen importeren (FSC® en PEFCTM). Bovendien worden al onze producten onder optimale omstandigheden geprefabriceerd. De minimale hoeveelheid afval wordt goed gescheiden, met minimale faalkosten, en op een veilige en Arbo-verantwoorde wijze. Een leuk weetje: in het hout waarmee het schoolgebouw van Klein Amsterdam is gemaakt, zit meer CO2 opgeslagen dan wij hebben uitgestoten tijdens de productie van de school.

Oplossing voor menig huisvestingsvraagstuk
Met dit nieuwe bouwconcept bewijst De Groot Vroomshoop dat architectuur, verplaatsbaarheid en een permanente kwaliteit prima samengaan. Onze houten modules vormen dan ook een unieke oplossing voor menig huisvestingsvraagstuk in het onderwijs, maar ook in de zorg en het bedrijfsleven.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›