4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

Politieke stem op Delta FM praat met eenmansfracties

· 728× bekeken

TWENTERAND - Valt er als enig raadslid van een partij politiek wat te bereiken? In de uitzending van Politieke stem op Delta FM van 7 februari 2019 zijn de gasten Jan Jonker, fractievoorzitter van de SGP en Stephan Reusken, fractievoorzitter van de PvdA-GL. Zij moeten, beiden als eenmansfracties, de standpunten van hun partijen over het voetlicht zien te brengen. Er zijn echter mensen die aangeven dat het gezien de huidige politieke verhoudingen weinig zin heeft een politiek ander geluid te laten horen.

Presentator Walraven: ‘Dat het veel werk is om als enig raadslid namens je partij de taken als volksvertegenwoordiger te vervullen, weet ik als geen ander. Ook mijn gasten in de uitzending van 7 februari weten hier inmiddels alles van. Toch slagen zij er beiden in de standpunten van hun partijen regelmatig onder de aandacht te brengen en ook politieke resultaten te boeken. Zowel Jan Jonker als Stephan Reusken behoren dus gelukkig niet tot de mensen die bij voorbaat al aangeven dat het politiek gezien deze periode allemaal dichtgetimmerd is en daar vervolgens maar in berusten.’

Er valt dus zeker wat te bespreken met deze gasten, want er zit zeker verschil tussen de standpunten van de partijen, maar er zijn ook raakvlakken. Of de raadsvergadering van 5 februari nog voor verrassingen gaat zorgen, ligt niet direct voor de hand, maar het blijft natuurlijk politiek. Kijken dus op 7 februari 2019 van 19.00 tot 20.00 uur via de lokale radio en tv en via de Facebookpagina naar ‘Politieke stem op Delta FM.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›