4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Overijsselse Vrijwilligersprijs met twee genomineerden uit Twenterand

· 884× bekeken

TWENTERAND - Uit de gemeente Twenterand zijn twee kandidaten genomineerd voor de Overijsselse Vrijwilligersprijs 2018 In de categorie ‘vrijwilligers’ is dat Hans Nieboer uit Vroomshoop. Over hem meldt de website www.overijsselsevrijwilligersprijs.nl het volgende:

“Hans Nieboer is dé duizendpoot van Vroomshoop. En dat al vele jaren lang. Zonder hem zou Vroomshoop niet bestaan, zou je kunnen beweren. Behalve de opsomming van functies (Voorzitter 4 mei Comité, PR-bestuurslid Vroomshoopse Boys, bestuurslid St. Levend Vroomshoop, columnist Week van Twenterand, bestuurslid Aquapark De Zandstuve, koorlid Chr. Mannenkoor Vroomshoop, consulent gemeente Twenterand oorlogsgraven, BABS) kunnen ook nog vermeld worden zijn activiteiten als schrijver over lokale historie en oorlogs- en kerkgeschiedenis, als cabaretier, als de producent/schrijver/speler van een aantal theaterproducties/revues, als oud-gemeenteraadslid, als oud-ouderling in de gereformeerde kerk (nu Protestantse Gemeente Vroomshoop), als voetballer van het eerste elftal van Vroomshoopse Boys en bestuurslid van diezelfde club, als bestuurslid van de Stichting Ons Erfgoed, als oud-correspondent van dagblad Tubantia, mede-initiatiefnemer tot de oprichting van de Dorpsraad, en ga zo maar door.
Hij vervult hiernaast vele adviesfuncties, en duikt overal op in het maatschappelijke, culturele en sportieve leven in Vroomshoop en in bredere zin de gemeente Twenterand. Wie Vroomshoop zegt, zegt Hans Nieboer.

In de categorie ‘organisaties’ is de Stichting Zwembad de Groene Jager genomineerd. Het zwembad wordt nu vijf jaar volledig gerund door een 200 vrijwilligers uit het dorp Den Ham. De gemeente wilde het vijf jaar geleden sluiten in verband met budgetoverschrijding. De Hammer gemeenschap en lokale ondernemers hebben toen gemeenschappelijk besloten dat dit niet ging gebeuren en hebben het zwembad vervolgens overgenomen en de stichting is hiervoor verantwoordelijk. Na vijf jaar heeft dit zwembad wel zijn bestaansrecht afgedwongen en genieten zowel de jeugd maar ook de ouderen van hun dagelijkse zwemplezier tijdens de zomerperiode. Ook voor het toerisme in de omgeving van Den Ham is het een belangrijke toevoeging.

Stemmen op Hans Nieboer als op De Groene Jager kan op www.overijsselsevrijwilligersprijs.nl of www.ovp2018.nl

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›