4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Veel voorleesplezier tijdens de Nationale Voorleesdagen in Twenterand

· 670× bekeken

TWENTERAND - Tijdens de Nationale Voorleesdagen, die gehouden worden van woensdag 23 januari tot en met zaterdag 2 februari, is er weer veel aandacht voor het belang van voorlezen aan jonge kinderen. Bij deze landelijke Voorleescampagne staan kinderen die nog niet kunnen lezen centraal in de Nederlandse bibliotheken. In Twenterand komen tijdens deze voorleesdagen veel peuters van de peuterspeelzalen op bezoek in één van de bibliotheken. Ook hun ouders of opa’s/oma’s zijn daarbij van harte welkom. Tijdens deze bezoeken wordt voorgelezen en er wordt informatie gegeven over het belang van voorlezen.

Dit jaar wordt voorgelezen uit het boek “Een huis voor Harry”, geschreven en geïllustreerd door
Leo Timmers. Dit prentenboek is gekozen tot het Prentenboek van het Jaar 2019.
Het voorlezen in de bibliotheek gebeurt met behulp van een Kamishibai, een Japans vertelkastje, zodat alle peuters de vertelplaten goed kunnen zien.

Van voorlezen leer je nieuwe woorden, je leert je concentreren en luisteren, je leest over hoe de wereld eruit ziet en nog veel meer. Door aan kinderen veel boeken voor te lezen,verloopt het zelf leren lezen ook makkelijker. Uit onderzoeken is gebleken dat jonge kinderen die veel worden voorgelezen niet alleen met een voorsprong het lees- en taalonderwijs starten, maar dat ze deze voorsprong ook tijdens hun hele schooltijd weten te behouden.
Maar voorlezen is natuurlijk vooral erg leuk, zowel voor kinderen als voor de voorlezer!

Kinderen kunnen gratis lid worden van de bibliotheek. Peuters en kleuters die tussen 23 januari en 2 februari lid worden van de bibliotheek, krijgen een klein cadeautje. (zolang de voorraad strekt).
Nieuwsgierig geworden? Breng met uw kind een bezoek aan één van de bibliotheken in Twenterand. Daar kan men u zeker meer vertellen.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›