4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Innerwheel Vriezenveen doneert aan Kunstkring Westerhaar

· 551× bekeken

VRIEZENVEEN - Twee docenten van de Kunstkring Westerhaar, afdeling jeugd, Stefan Galvazi en Gerlinde Vredenborg, waren uitgenodigd voor de eerste bijeenkomst in het nieuwe jaar van de Innerwheel Vriezenveen om over hun werk te vertellen.
Sinds kort is het namelijk mogelijk dat ook kinderen van 8 tot en met 14 jaar hier tekenlessen kunnen volgen en dat gebeurt op een creatieve wijze. Stefan en Gerlinde maakten duidelijk dat elke bijeenkomst begint met een stukje les. Daarna mogen de kinderen zelf gaan doen hoe zij de weekopdracht gaan maken. Op een speelse manier wordt er aandacht geschonken aan de verschillende facetten van het tekenen: licht en donker, schaduw, ruimtelijk tekenen, de kleurencirkel, mengen van kleuren met verf, tekenen met wit op zwart, basisvormen, vissen tekenen, graffiti, etc. Het geeft bij de kinderen vaak verrassende resultaten, aldus de docenten.

Tussen de uitleg door liet Gerlinde Vredenborg de dames van de Innerwheel ook zelf aan de slag gaan. Zo konden zij ervaren hoe de kinderen enthousiast worden gemaakt voor het tekenen op deze manier. Op dit moment zijn er 20 jonge tekenaars op de club.

Na de presentatie in de Johanneshoeve in Westerhaar werden de docenten verrast door presidente Alice Hospers, met een donatie van € 500,--. “Omdat wij het heel erg belangrijk vinden dat jullie dit project opgezet hebben”, aldus de presidente. Stefan en Gerlinde waren erg blij met de gift en zij willen voor dit bedrag goede materialen aanschaffen. De docenten vinden dat de jeugd, net als de volwassenen, ook met kwaliteitsmateriaal moet kunnen werken, in plaats van met goedkoper materiaal.

De tekenlessen worden gehouden op donderdag van 18.00 tot 19.00 uur in het verenigingsgebouw ‘Ons Domein’ aan de Leidijk 14 in Westerhaar-Vriezenveensewijk

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›