4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Straatversiering 160 jaar Vroomshoop gaat definitief door

· 608× bekeken

VROOMSHOOP - De straatversiering voor 160 jaar Vroomshoop gaat volgend jaar definitief door. Het is in Vroomshoop gebruikelijk dat de straten iedere vijf jaar versierd worden. Maar de belangstelling nam tijdens de laatste jubileumjaren af. Na een actieve wervingsactie van Oranjevereniging Vroomshoop om de belangstelling voor de straatversiering te vergroten, hebben zich op dit moment 42 straten/buurten ingeschreven. Dat zijn er al 10 meer dan het totaal aantal versierde straten in 2014 tijdens 155 jaar Vroomshoop. De inschrijving blijft geopend tot 30 april 2019.

“We zijn ontzettend positief verrast door alle inschrijvingen en reacties vanuit de inwoners. De teller staat nu al op 42 straten, dat hadden we vooraf wel gehoopt, maar niet gedacht. Nu blijft de inschrijving nog enkele maanden open, zodat nog meer buurten en straten zich kunnen opgeven. Het zou fantastisch zijn als we uiteindelijk meer dan 50, misschien 60 versierde straten hebben”, zegt Lute Gombert, voorzitter van Oranjevereniging Vroomshoop.

Veel deelnemende straten en buurten hebben ook al een thema bedacht voor de straatversiering, zoals Winter Wonderland, Halloween, Formule 1, Carribean, Smurfen, Don’t worry, be hippy, Muziekband Normaal, Lion King, Love – Peach & Happiness, Sprookjesbos, Las Vegas, Ibiza, Op de camping, Elfjes, Barbecueën en Brandweer. Straten en buurten die zich nog willen opgeven, kunnen dat online doen via de website van Oranjevereniging Vroomshoop: www.oranjeverenigingvroomshoop.nl. De inschrijving sluit op 30 april 2019.

Nu de straatversiering definitief doorgaat in 2019, is het prijzengeld ook bekend. In totaal strijden de straten en buurten om €1.500 aan prijzengeld. De winnaar wint €750,-, de nummer twee €450,- en de nummer drie €300,-. De straatversiering is van maandag 9 september tot en met zaterdag 14 september 2019. In deze week worden ook de meeste festiviteiten georganiseerd. Het definitieve programma voor 160 jaar Vroomshoop wordt in het voorjaar van 2019 gepresenteerd.

Voor meer informatie: www.oranjeverenigingvroomshoop.nl.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›