4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Nieuws van Reizigersvereniging ALMA

· 576× bekeken

TWENTERAND - Reizigersvereniging ALMA heeft zich in 2018 volop ingezet om de onbetrouwbare dienstverlening op de spoorverbinding Almelo-Hardenberg aan de orde te stellen. Het heeft er onder andere toe geleid dat de Provinciale Staten unaniem een motie van de ChristenUnie voor elektrificatie heeft aangenomen. Wij zijn nu in afwachting van het rapport elektrificatie Almelo-Mariënberg. Wij zien dat als de oplossing om te komen tot een betrouwbare dienstverlening.

Het rapport over de heropening station Bergentheim is bij ons en bij Plaatselijk Belang Bergentheim niet goed gevallen. Het betekent nog niet einde verhaal. Bij realisatie van de elektrificatie en zeker bij het tot stand komen van de spoorverbinding Almelo-Groningen zijn er beslist nieuwe kansen voor Bergentheim. Wij hebben ons in het afgelopen jaar ook ingezet voor verbetering van de fietsenstallingen d.w.z. opruimen weesfietsen door de gemeente Twenterand en zorgen voor een goede verlichting door ProRail. Wij hebben ons helaas door gebrek aan menskracht niet goed kunnen bezig houden met het busvervoer. Wel hebben wij over de mogelijkheid van een buurtbus voor Geerdijk gesproken.

Bestuurslid worden? Er spelen veel zaken rond het openbaar vervoer in onze regio. Om invloed te kunnen blijven uitoefenen zoeken wij versterking en uitbreiding van het bestuur. Misschien iets voor u? Vraag vrijblijvend informatie. www.reizigersverenigingalma.nl

Wachtruimten op de stations. Al eerder hebben wij ons best gedaan de wachtruimte op station Almelo langer open te laten zijn. In eerste instantie ging als proef de sluitingstijd van 20:00 naar 22:00. Omdat de proef geslaagd is, gaat sinds enige tijd de wachtruimte nog later dicht, zo mogelijk na de laatste trein. Wij willen u vriendelijk vragen mee te helpen de wachtruimte goed te gebruiken. Meld ons problemen. Ook zijn wij onlangs bij de heropening van de wachtruimte op station Hardenberg aanwezig geweest. Daar is ook een toilet gerealiseerd (kosten gebruik 50 cent). Wij hebben toen gepleit voor een dergelijke voorziening op station Mariënberg. NS is namelijk de eigenaar van het gebouw. NS heeft contact met ons opgenomen en toegezegd dat er naar oplossingen gekeken zal worden. Bij een ruimere openstelling is de kans op vandalisme groot. Het toezicht houden is nl. het probleem.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›