4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Uitslag tweede ronde innovatiefonds sociaal domein bekend

· 416× bekeken

TWENTERAND - In het sociaal domein staan we voor grote inhoudelijke en financiële opgaven. Om hier samen creatieve oplossingen voor te bedenken, heeft de gemeente Twenterand een innovatiefonds opgericht. Inwoners en organisaties met een goed plan voor vernieuwing in het sociaal domein kunnen een beroep doen op dit fonds. Hiervoor is in 2018 en 2019 in totaal € 150.000 beschikbaar. In september was de tweede aanvraagronde.

Wethouder Mark Paters: “Deze ronde heeft weer drie creatieve en kansrijke initiatieven opgeleverd die met de bijdrage vanuit het innovatiefonds direct aan de slag kunnen. Heeft u ook een goed idee? In januari is er een nieuwe aanvraagronde. Van 7 tot en met 11 januari 2019 organiseren we bovendien de Week van de Innovatie. Er zijn dan allerlei interessante activiteiten die u kunnen helpen uw idee verder uit te werken en samenwerkingspartners te vinden. Ik hoop dat er ook in het nieuwe jaar weer volop gebruik wordt gemaakt van het innovatiefonds!”

Toegekende subsidies

De plannen van Het goeie gevoel voor hun initiatief ‘Start up de Beleefing’ kregen deze ronde van het innovatiefonds de hoogste score. Zij bedachten een crowdfundingsactie gericht op het ontwikkelen van een leefomgeving waar verschillende activiteiten en disciplines samenkomen. Het doel hiervan is om mensen met uiteenlopende problematiek te helpen. Het gaat dan bijvoorbeeld om het bieden van passende (werk)plek, sociale activering en het geven van de juiste ondersteuning om zo het gevoel van eigenwaarde positief te beïnvloeden. Daarmee draagt dit initiatief bij aan de opbouw van een bevredigend en zinvol leven van de deelnemers. Het initiatief kreeg van de jury veel punten voor samenwerking omdat er veel verschillende partijen uit de gemeente bij de plannen worden betrokken. Deze partijen komen ook nog eens uit allerlei verschillende sectoren. Onze verwachting is dat dit project goed aansluit bij de Twenterandse samenleving en we zijn dan ook erg benieuwd naar het vervolg!

Het project Aandacht is deze ronde als tweede geëindigd. Er wordt een ontmoetingsplek gecreëerd bij Modaks, een kledingwinkel in Vroomshoop. Hierbij worden workshops en een regulier verkooppunt gecombineerd. Dit initiatief heeft een relatief hoge score gekregen voor samenwerking en de aansluiting bij de gestelde doelen. Het project sluit vooral aan bij het doen van een groter beroep op de eigen oplossingen en op het eerder signaleren en / of oppakken van problemen. De bedachte activiteiten zijn vernieuwend voor Twenterand. We waarderen de innovatieve combinatie van een commerciële winkel met aandacht voor ontmoeting.

De derde aanvraag is van Kidi, zij hebben een initiatief voor een app die gericht is op positieve gezondheid. De app geeft inzicht in het eigen leven van inwoners. In één oogopslag kunnen zij zien hoe het met hun gezondheid is. Dit kan ook een meerwaarde zijn voor zorgverleners en bijdragen aan de eigen kracht van inwoners. Dit project draagt bij aan de doelen op het gebied van een groter beroep op de eigen oplossingen en het eerder signaleren van problemen.

Overige aanvragen
Tijdens de tweede ronde zijn in totaal twaalf aanvragen binnengekomen. Zeven daarvan voldeden helaas niet aan de voorwaarden van onder andere cofinanciering. Ook moet het een nieuwe activiteit in Twenterand zijn. Een aanvraag is ingetrokken. Omdat er meer subsidie is aangevraagd dan de beschikbare € 55.700, is een keuze gemaakt tussen de overgebleven vier aanvragen. De drie initiatieven die nu subsidie krijgen, vielen op door hun vernieuwende ideeën en/of het feit dat organisaties met elkaar gaan samenwerken die dat voorheen niet deden.

Ook een aanvraag indienen?
De volgende aanvraagronde is in januari. Er is dan € 25.000 beschikbaar. Aanvragen kunnen worden ingediend per post of via e-mail: info@twenterand.nl. Meer informatie over onder meer de voorwaarden en de punten waarop aanvragen worden beoordeeld staat op www.twenterand.nl/innovatie.

Hulp nodig? Laat het ons weten
Heeft u wel een goed idee, maar weet u niet hoe u verder komt? Bij het innovatiefonds is eventueel begeleiding beschikbaar vanuit de gemeente. Of doe mee met de activiteiten tijdens de week van de innovatie van 7 tot en met 11 januari 2109. Meer info: www.twenterand.nl/innovatiesociaaldomein.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›