4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Meer hulp voor Twenteranders zonder werk

· 561× bekeken

TWENTERAND - Dinsdag 11 december hebben Extend (onderdeel van SOWECO NV) en de gemeente Twenterand een overeenkomst ondertekend. Beide partijen gaan nog intensiever samenwerken bij de uitvoering van de Participatiewet. De gemeente en Extend hebben afspraken gemaakt hoe ze inwoners van Twenterand gaan helpen die op zoek zijn naar een baan. De gemeente heeft hierbij de leiding en Extend voert uit. De overeenkomst is voor één jaar maar kan daarna worden verlengd.

Wethouder Van Abbema heeft namens de gemeente de overeenkomst ondertekend. Zij is blij met de samenwerking: “In Twenterand is de werkgelegenheid de afgelopen jaren toegenomen. De banengroei is groot genoeg om de werkeloosheid te laten dalen. Maar de groei van banen is helaas niet sterk genoeg om kansen aan iedereen te bieden.” De heer Van Broekhoven, directeur van SOWECO NV beaamt dit: “Veel mensen met een kwetsbare arbeidspositie komen nog steeds moeilijk of zelfs helemaal niet aan de slag. Goede samenwerking met alle betrokken partijen is hierbij erg belangrijk.”

Bij de aanpak is er speciale aandacht voor duurzame uitstroom. Dat houdt in dat inwoners zonder werk voor langere tijd ergens aan de slag kunnen. De gemeente wil graag dat iedere inwoner zo veel mogelijk gemotiveerd wordt om een baan te vinden. De gemeente en Extend zijn zich ervan bewust dat de stap naar betaald werk voor sommige mensen erg groot is. Daardoor kan het lang duren voordat een inwoner die stap kan nemen. In de nieuwe samenwerking wordt per persoon gekeken wat er hiervoor nodig is. Maatwerk dus.

Participatiewet
‘Participatie’ betekent meedoen in de samenleving. Met de Participatiewet wil de overheid er voor zorgen dat iedereen gewoon meedoet in de samenleving. Ook als het om werk gaat.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›