4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Bijna 4 miljoen subsidie voor samenleving

· 537× bekeken

TWENTERAND - Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Twenterand heeft een besluit genomen over de verdeling van de subsidies voor 2019. Daarvoor is door de gemeenteraad van Twenterand een bedrag van een kleine 4 miljoen euro beschikbaar gesteld. Met de gekozen verdeling is het college van mening dat de subsidies het best bijdragen aan de doelen van de gemeente Twenterand op het gebied van cultuur, sport, educatie, jeugd en gezondheid. Het doel van dit college is om in de toekomst nog meer in samenspraak met de partners, de activiteiten te bepalen die bijdragen aan de doelen van de samenleving van Twenterand.

Organisaties die activiteiten verrichten die bijdragen aan de gemeentelijke doelen konden tot 1 oktober 2018 een subsidieaanvraag indienen. Dat hebben er in totaal ruim 70 gedaan. Aanvragen moesten volledig en op tijd zijn en voldoen aan de vereisten van de algemene subsidieverordening en de aanvullende subsidieregelingen.

Voor het tweede achtereenvolgende jaar zijn de aanvragen beoordeeld door een commissie met een onafhankelijk voorzitter. Deze commissie heeft keuzes voorbereid voor het college van burgemeester en wethouders.

Het college wil toe naar een situatie waarin, vanuit een gelijkwaardige relatie, samen met de partners uit de samenleving wordt gekeken naar de beste manier om de doelstellingen te bereiken. Op die manier worden subsidies steeds effectiever. Die samenwerking wordt de komende jaren een belangrijk punt.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›