4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Oorlogshelden Den Ham in stilte herdacht

· 582× bekeken

DEN HAM - Op 10 december zijn in Den Ham twee oorlogshelden herdacht. Het is precies 75 jaar geleden dat Flight Seargent piloot Thomas Mair (24 jaar) en zijn navigator Warrent Officer Kenneth Blow DFC (22 jaar) met hun tweemotorige Mosquito jachtbommenwerper door afweergeschut waren geraakt en crashten in het Linderflier tussen Den Ham en Vroomshoop. Beiden kwamen hierbij om en werden begraven naast Lancasterpiloot Les Knight op de oude begraafplaats te Den Ham. Hun missie om transportdoelen aan te vallen in Duitsland mislukte. Al gauw werden ze geraakt door Flak (afweergeschut). Ze probeerden nog een noodlanding te maken, maar dat mislukte.

Enkele Hammenaren, onder wie de 86-jarige Lucas Kamphuis, hebben in alle stilte deze beide oorlogshelden herdacht. Onlangs kregen de grafstenen door Lucas nog een flinke schoonmaakbeurt. Kamphuis legde vandaag bij de graven van Mair en Blow een klein houten herinneringskruisje.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›