4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

24-uurs Vastenactie Noordik Vriezenveen

· 682× bekeken

VRIEZENVEEN - Donderdag is op Het Noordik Vriezenveen de 24-uurs vastenactie begonnen ter ondersteuning van het expeditie-onderwijs, met als bestemming een project in Suriname. In totaal 170 leerlingen laten een etmaal lang het eten voor wat het is en blijven gedurende die tijd ook op school. Vrijdagochtend 7 december sluiten ze af met een ontbijt. In totaal is het prachtige bedrag van negenduizend euro ingezameld.

Expeditie Noordik, team Suriname gaat in februari naar de lagere EBG school in het dorp Botopasi, gelegen aan de boven-Suriname rivier in de binnenlanden van Suriname. Het onderwijs in Suriname is volledig Nederlandstalig. Dat maakt dat het voor de leerlingen van Het Noordik gemakkelijk is om daar hun project te draaien. Bovendien verloopt het contact leggen met de mensen uit het dorp soepel.

Het team ondersteunt op deze school ondersteunende diverse onderwijsactiviteiten en bovendien krijgen de lokalen een frisse opknapbeurt. Tevens gaan we de mediatheek van de school voorzien van nieuwe boeken en hebben we (speel)materiaal voor de kleuterklassen.

Gedurende de 24-uurs-vastenactie staan de volgende activiteiten op stapel, zodat de leerlingen voldoende afleiding hebben tijdens het vasten: karaoke, pannavoetbal, expeditie Robinson kijken op groot scherm in de kantine, films kijken, een darttoernooi om 23.00 uur, en op vrijdagmorgen 08.00 uur een ontbijt voor alle deelnemers en bekendmaking van het eindbedrag.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›