4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

Vragen van PvdA/Groen Links over het Nedersaksisch

· 470× bekeken

TWENTERAND - Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de regionale bestuurders van Noordoost Nederland hebben onlangs een convenant ondertekend waarin ze afspreken samen te werken aan het behoud van de Nedersaksische taal. Het Nedersaksisch is een volwaardig en zelfstandig onderdeel van de taalsystematiek in Nederland en kent 7 hoofdvarianten, waaronder het Twents en Sallands, en heeft in de gemeente Twenterand vele sprekers. Volgens de PvdA GroenLinks Twenterand heeft een eigen taal veel waarde en een verbindende rol voor een groot deel van de inwoners in de gemeente Twenterand. Ook zijn wij van mening dat vele gasten, zoals toeristen, van onze gemeente het dialect weten te waarderen.

De fractie van de PvdA GroenLinks Lokaal vindt de streektaal een verrijking van de cultuur en het behoud hiervan belangrijk. Behalve het spreken van het dialect zien wij daarom ook graag dat het dialect zichtbaar wordt in de gemeente Twenterand.
De fractie wil van het college weten of ook die de streektaal belangrijk vindt, en wat de gemeente er daadwerkelijk aan doet om de streektaal te behouden en zichtbaar te maken. De fractie wil vooral weten op welke manier oude streek- en plaatsaanduidingen zichtbaar gemaakt kunnen worden.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›