4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Opbrengst Lions Kerstwandeling naar Leergeld Nederland

· 431× bekeken

TWENTERAND - Lions Twenterand zal de opbrengst van de komende kerstwandeling als startsubsidie aan de nieuwe stichting SLT doen toekomen. Het is de bedoeling dat hieruit in de loop van 2019 de eerste hulpvragen worden gefinancierd. De kerstwandeling wordt volgens traditie weer gehouden op tweede kerstdag van 11.00 tot 14.00 uur in het Eerder Achterbroek tussen Ommen en Den Ham. Met als startplaatsen: parkeerplaats Meiersbos aan de Junnerdijk en de kruising Ganzenmars / Janmansweg.

“Meedoen nu, om later ook mee te tellen”, is het motto van Leergeld Nederland. Leergeld is een vrijwilligersorganisatie, die de hulpverlening aan kinderen lokaal heeft georganiseerd via inmiddels ruim 100 autonome stichtingen die actief zijn in 265 Nederlandse gemeenten. In Twenterand is op initiatief van de Lions onlangs de stichting Leergeld Twenterand opgericht.

Leergeld heeft als missie het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen. Leergeld biedt kansen aan kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. “Alle kinderen moeten kunnen meedoen”, ook als er onoverkomelijke financiële hindernissen lijken te zijn. Ze moeten mee kunnen op schoolreis, moeten kunnen gaan sporten of muziekles kunnen krijgen. Ook kan Leergeld vaak een (tweedehands) fiets of computer regelen als een kind die niet heeft. Allemaal normale levensbehoeften, waardoor kinderen zich kunnen ontplooien, ontwikkelen en meetellen. Leergeld biedt kinderen hiermee een springplank, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen. Meedoen nu betekent voor de kinderen dat ze meetellen in hun latere leven.

Alle lokale Leergeld stichtingen zijn verenigd in de Vereniging van Stichtingen Leergeld in Nederland (Leergeld Nederland). Alle stichtingen werken volgens dezelfde Leergeld formule, en zijn allen gelijk georganiseerd. Het lokale bestuur zorgt voor lokale fondsenwerving en PR. Een coördinator en een aantal intermediairs begeleiden een hulpvraag. Alle ruim 100 stichtingen samen hebben vorig jaar ruim 100.000 kinderen kunnen helpen.

Informatie over Leergeld Nederland is te vinden op www.leergeld.nl. De nieuwe stichting Leergeld Twenterand (SLT) gaat zich, na een opleidingstraject, in 2019 aansluiten bij de landelijke vereniging en is dan ook via www.leergeld.nl bereikbaar. Tot die tijd is Jan Voorbergen de contactpersoon van de stichting SLT. Hij is bereikbaar via email: jvoorbergen@hotmail.com

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›