4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Seniorenmiddag Daarlerveen

· 644× bekeken

DAARLERVEEN - Bijna 100 mensen waren op woensdagmiddag 21 november 2018 in “De Schoof” en hebben genoten van een mooie en gezellige middag. Verhalen vertellen en gedichten voordragen is een oude traditie. Zolang er mensen zijn, vertelt men elkaar verhalen en/of gedichten. Men luisterde geboeid naar Anna Geerdink. Deze middag mag met recht weer een succes genoemd worden. “De Schoof” en “De Kruiskerk” kunnen terugzien op een goed bezochte elfde seniorenmiddag, waar ook mensen uit omliggende plaatsen aanwezig waren. Er vinden steeds meer uitwisselingen plaats met de dorpen die aan het kanaal liggen. Zo ontstaat er een mooie samenwerking.

We begonnen met het prachtige lied ‘Samen in de naam van Jezus’ en gebed. Voor de pauze vertelde Anna Geerdink een aantal verhalen en er waren prachtige gedichten die de nodige humor hadden. Ze doet alles in de eigen ‘moodersproake’. Eén van de verhalen was van een reisje naar Londen. Ook was er uitleg over haar klederDracht. Boeiend en leerzaam waren de verhalen en dichten over ‘Bruggenbouwen’, ‘Brief schrijven of Mailen/Appen’ en ‘Vrijwilligers’. Bruggenbouwers en vrijwilligers zijn onmisbaar en een brief schrijven heeft meer waarde dan een snelle mail of appje.

Hoi Centraal was ook aanwezig en heeft opnames gemaakt. Niemand had bezwaar, want AVG en privacy kennen we niet in onze ‘moodersproake’ zei iemand. De Twentse Marktbakker, die elke woensdagmorgen aan de Spoorstraat in Daarlerveen staat heeft ons van lekkere koeken voorzien. Aan het einde van de middag zongen we ‘Heer, uw licht en uw liefde schijnen’ en dankten wij onze Hemelse Vader voor deze middag. We zien nu al uit naar de volgende gezamenlijke bijeenkomst, die D.V. woensdag 13 februari 2019 wordt gehouden in “De Kruiskerk”.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›