4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

PVV Twenterand stelt vragen over aantal woningen statushouders

· 662× bekeken

TWENTERAND - De PVV-fractie stelt schriftelijke vragen ex art. 40 van het Reglement van orde gemeenteraad Twenterand, gericht aan het college c.q. de burgemeester, over aantal het woningen voor statushouders.
Tijdens de begrotingsvergadering d.d. 13 november jl. is door de PvdA-GroenLinks naar voren gebracht dat in de afgelopen 3 jaar 9 woningen zijn toegewezen aan statushouders. Ditzelfde aantal is genoemd door Gemeentebelangen Twenterand op sociale media.
Uit de contacten die de PVV-fractie heeft met inwoners hierover blijkt dat er grote vraagtekens zijn over dit genoemde aantal. Op basis van deze contacten komen zij zelf al boven de 9 woningen uit.

Kijkend naar de jaarverslagen van Mijande van de afgelopen jaren en naar de overzichten die het Rijk beschikbaar stelt komen we tot de conclusie dat in de afgelopen vijf jaren (tot en met 1 november 2018) 245 statushouders zich in Twenterand hebben gevestigd:
De fractie gaat ervan uit dat het aantal van 245 statushouders klopt omdat het een simpele optelsom is van de vermeldingen in de jaarverslagen van Mijande en zij er dus vanuit mag gaan dat deze informatie betrouwbaar is. Klopt dit? Zo nee, waarom vermeldt Mijande dan aantallen die niet kloppen?

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›