4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Omgaan met dementie

· 546× bekeken

TWENTERAND - Dementie is een ingrijpende ziekte. Zowel voor de dementerende als voor de naaste omgeving. Het thuis verzorgen en begeleiden van een dementerende ervaren velen dan ook als een zware taak. Voor Evenmens was dit de aanleiding om de mantelzorgers te ondersteunen met het aanbieden van een cursus ‘Omgaan met dementie’. Op dit moment volgen acht mantelzorgers in de gemeente Twenterand deze cursus.

Tijdens de cursus ‘Omgaan met dementie’ wordt uitgebreid informatie gegeven over de ziekte dementie. Deelnemers krijgen adviezen over hoe zij met deze ingrijpende ziekte kunnen omgaan. Onderwerpen die aan de orde komen zijn: Wat is dementie; verloop van dementie; welzijn van de mantelzorger; het netwerk en de belevingsgerichte benadering.

Deelnemers aan deze cursus ontmoeten daarnaast lotgenoten die voor een dementerende naaste zorgen. Daardoor kunnen zij persoonlijke ervaringen en praktische tips uitwisselen. Bij de cursus is Margret Overkamp als cursusleider en Anita Stroot als mantelzorgconsulent betrokken. De cursus is bedoeld voor mantelzorgers die zorgen voor iemand met dementie in de thuissituatie. De cursus wordt op dit moment gegeven in het Hervormd Centrum De Rank in Den Ham op vrijdagmorgen in november 2018.

Volgend jaar zal er weer een gelegenheid zijn om deze cursus te gaan volgen.
Is er belangstelling of behoefte aan meer informatie, neem dan contact op via het nummer; 0546-898372.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›