4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Stichting Leergeld Twenterand, hulp voor kinderen.

· 650× bekeken

TWENTERAND - Op Initiatief van Lions Twenterand wordt deze week de Stichting Leergeld Twenterand (SLT) opgericht. Leergeld zet zich in voor schoolgaande kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met minimale financiële middelen, die vanwege gebrek aan middelen niet mee kunnen doen met hun leeftijdgenootjes.
Leergeld is een landelijke vereniging van autonome lokale stichtingen. Inmiddels zijn er ruim 100 van deze lokale stichtingen, maar Twenterand was daarbij tot nu toe een blinde vlek op de kaart van Nederland. Lions Twenterand brengt daar nu verandering in.

De nieuwe stichting heeft inmiddels contact met meerdere scholen in Twenterand, met MEE-Twenterand, met stichting Manna, met de stichting Ieder kind een Sint, en met de gemeente Twenterand.

De stichting SLT gaat zich in de loop van 2019 aansluiten bij de landelijke vereniging en zal dan ook bereikbaar zijn via www.leergeld.nl. Tot die tijd is Jan Voorbergen de contactpersoon van de stichting SLT. Hij is bereikbaar via email: jvoorbergen@hotmail.com
Lions Twenterand is ook de eerste sponsor van de nieuwe stichting. De opbrengst van de kerstwandeling 2018 is bestemd voor de stichting SLT, en het is de bedoeling dat hieruit in de loop van 2019 de eerste hulpvragen worden gefinancierd.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›