4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Door sloop meer mogelijkheden tot herbouw in Twenterand

· 1652× bekeken

TWENTERAND - Het college van B&W heeft op 13 november de ontwerp-Beleidsregels Erventransitie gemeente Twenterand 2019 vastgesteld. Daarin is nieuw beleid vastgelegd voor de bestemming van leegstaande schuren. Het beleid biedt meer herbouwmogelijkheden dan het huidige ‘Rood voor Rood’ beleid. Daarin is uitsluitend de bouw van een nieuwe woning mogelijk in ruil voor de sloop van agrarische gebouwen. De beleidsregels liggen nu ter inzage.

In de ontwerp Beleidsregels Erventransitie worden in ruil voor de sloop van leegstaande schuren ook bouwmogelijkheden geboden bij bestaande woningen of bestaande bedrijven. De regeling bevat verder een stimulans voor de sloop van schuren met asbestdaken. De sloopoppervlakte kan ook gebruikt worden voor de omzetting van een inwoongedeelte naar een reguliere woning. Doel van de regeling is het terugbrengen van de oppervlakte aan vrijkomende (agrarische) bedrijfsgebouwen, die het landschap ontsieren. Ook wordt de leefbaarheid van het platteland bevorderd, door het mogelijk maken van nieuwe functies in vrijkomende (agrarische) bedrijfsgebouwen, uitbreiding van woonmogelijkheden en de verbetering van de ruimtelijke kwaliteit.

Het voorstel ligt vanaf vrijdag 15 november tot vrijdag 13 december 2018 op afspraak ter inzage in het gemeentehuis. Verder kan het voorstel in die periode via de gemeentelijke website worden bekeken via www.twenterand.nl/digitaalinzien. In de periode van 15 november 2018 tot 14 december 2018 kan schriftelijk of mondeling gereageerd worden. Schriftelijke reacties moeten gericht worden aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Twenterand, Postbus 67, 7670 AB te Vriezenveen. De reactie kan ook gemaild worden naar: info@twenterand.nl. Mondelinge zienswijzen kunnen in de genoemde periode ingediend worden door een afspraak te maken via 0546 - 840 840. Na afloop van de inspraaktermijn vindt een beoordeling van de reacties plaats en of deze aanleiding geven tot aanpassing van de beleidsregels. Daarna worden de Beleidsregels voor besluitvorming aan de gemeenteraad aangeboden. Daarna krijgt iedereen die een reactie heeft ingediend, bericht terug.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›