4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

De Groot Vroomshoop bouwt duurzaam, permanent én verplaatsbaar schoolgebouw

· 595× bekeken

AMSTERDAM / VROOMSHOOP - In januari 2019 opent basisschool Klein Amsterdam de deuren van het nieuwe schoolgebouw aan de Tuinderijlaan 2 in Amsterdam-Noord. Deze locatie is echter een tijdelijke vestigingsplaats. Omdat de definitieve kavel pas over zes jaar beschikbaar is, zal het schoolgebouw in de tussentijd verplaatst moeten worden. Daarom creëerde De Groot Vroomshoop, een onderdeel van VolkerWessels, in samenwerking met SeARCH Architecten en basisschool Klein Amsterdam een unieke oplossing voor dit onderwijsvraagstuk: verplaatsbare huisvesting van permanente kwaliteit. Lees er alles over op https://huisvesting-bouwsystemen.nl/bouwsystemen/onze-bouwsystemen/houten-modules/

Bouwen voor toekomstige generaties
De Groot Vroomshoop staat waar de markt ons nodig heeft. We bouwen voor toekomstige generaties. Maken de wereld, die we met elkaar in bruikleen hebben, elke dag een beetje mooier. En omdat er steeds meer belang wordt gehecht aan duurzaamheid en circulariteit, hebben we samen met SeARCH Architecten en Klein Amsterdam een unieke huisvestingsoplossing ontwikkeld waar we trots op zijn: toekomstgerichte modules van hout.

CO2-negatief schoolgebouw
Bij De Groot Vroomshoop werken we al jaren met uitgangspunten die perfect aansluiten op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dat begint natuurlijk al met de keuze voor onze grondstof. Wij bouwen bewust met hout, de hernieuwbare grondstof die wij enkel uit duurzaam beheerde bossen importeren (FSC® en PEFC). Bovendien worden al onze producten onder optimale omstandigheden geprefabriceerd. De minimale hoeveelheid afval wordt goed gescheiden, met minimale faalkosten, en op een veilige en Arbo-verantwoorde wijze. Leuk feitje om te vermelden: in het hout waarmee het schoolgebouw van Klein Amsterdam is gemaakt, zit meer CO2 opgeslagen dan wij hebben uitgestoten tijdens de productie van de school.

Verplaatsbare huisvesting van permanente kwaliteit
Onze toekomstgerichte modules van hout zijn van permanente kwaliteit, flexibel inzetbaar, eenvoudig te (ver)plaatsen, met elkaar te combineren en uit te breiden. Hierdoor kan de gebruiker eenvoudig inspelen op groei, krimp of een andere huisvestingsbestemming. Na de permanente gebruiksperiode kan het hout worden hergebruikt voor andere doeleinden. Dat is wat wij noemen een toekomstgerichte oplossing die we kunnen toepassen in onder andere het onderwijs, de zorg en het bedrijfsleven.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›