4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

CDA stemt tegen begroting Twenterand

· 1686× bekeken

VRIEZENVEEN - Het CDA heeft tijdens de behandeling van de begroting een alternatieve begroting ingediend. Dit om de door het College voorgestelde OZB verhoging van 25% te verlagen. De alternatieve begroting is een aanzet om de lasten voor onze inwoners niet onnodig te verhogen. Tijdens de begrotingsbehandeling heeft de CDA fractie aangegeven dat de plannen van het College te weinig onderbouwd zijn en te weinig visie bevatten. Jan Kuilder; “kijkend naar de begroting en de antwoorden op de door ons gestelde vragen is de lijst met voornemens als ‘nog te onderzoeken’ ‘nog uit te voeren’, ‘afstemmen’, ‘uitwerken’ en ‘voorbereiden’ erg lang. Daarom hebben wij het college gevraagd met goed onderbouwde voorstellen te komen.”

Het CDA heeft geprobeerd wijzigingsvoorstellen in te brengen, wat leidt tot andere keuzes dan de nu voorliggende begroting van het College. Aangezien tijdens het coalitieakkoord is aangegeven dat de coalitie graag uitdagingen wil aangaan in nauwe samenwerking met de huidige raadspartijen.

Twenterand staat voor grote uitdagingen om oplossingen te vinden voor de hoge kosten in het sociaal domein, maar ook om te blijven investeren in de samenleving. Het CDA heeft daarom een aantal voorstellen ingediend om te komen tot een lagere OZB verhoging. Het gaat hierbij om het terugbrengen van de vaste personele formatie in het gemeentehuis, het verminderen van de formatie van het college van 4 naar 3.2 FTE, het afschaffen van de hondenbelasting uitstellen en het niet door laten gaan van het kernbudget. Daarnaast vraagt het CDA aandacht voor het ontwikkelen van de woningbouwplannen voor het terrein aan de achterkant van het gemeentehuis tot aan de Krijgerstraat (het podiumgebied in Vriezenveen). Ook doet het CDA suggesties voor de toegang van het sociaal domein en voor een andere invulling van het vervoer voor minder mobiele plaatsgenoten, in samenwerking met de ANWB (het zogenaamde Automaatje). Dit CDA voorstel is unaniem aangenomen door de gemeenteraad. Een ander opmerkelijk punt vanuit het CDA is het voorstel om in de vier grote kernen een openbaar toilet in te richten, wat ook geschikt is voor minder validen.

Het CDA heeft andermaal aandacht gevraagd voor de veiligheidssituatie fietspad F35, aansluiting Merel.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›