4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Aanleg fietspad Kerkallee/De Rohorst begin 2019

· 491× bekeken

DEN HAM - In het eerste kwartaal van 2019 wordt gestart met de aanleg van het fietspad Kerkallee/Rohorst. De gemeente Twenterand start binnenkort met de aanbestedingsprocedure en verwacht het werk nog dit jaar te kunnen gunnen. Verkeerswethouder Bart-Jan Harmsen is tevreden: “Afgelopen juli kondigde ik al aan dat we dit najaar met een definitief plan zouden komen en dat is gelukt. De aanleg van het fietspad sluit aan bij de wens van gebruikers en sportverenigingen in Den Ham.”

Het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Twenterand is aan de slag gegaan met een oplossing waarbij geen grond gekocht hoefde te worden van eigenaren die niet wilden instemmen met het aanbod van de gemeente. Wel was een smalle strook grond nodig langs een deel van het fietspad. De eigenaren van die strook grond zijn akkoord met de verkoop. Harmsen vindt de medewerking van de grondeigenaren een compliment waard: “De bereidwilligheid van deze mensen om de grond te verkopen en daarmee bij te dragen aan de aanleg van het fietspad heeft ons erg geholpen.” Daardoor kan de voorbereiding voor de aanleg nu afgerond worden. Het bestek wordt klaar gemaakt, waarna de aanbesteding wordt gestart. De planning is om dit jaar te gunnen en in het eerste kwartaal van volgend jaar te starten met de aanleg. V.V. Den Ham is dan ook zeer verheugd met dit goede nieuws. “Wij zijn blij dat er door de wethouder tempo is gemaakt om te komen tot een oplossing voor het aanleggen van een fietspad. Een goede en veilige fietsverbinding is iets wat wij al jaren noodzakelijk vinden en nu komt het er ook daadwerkelijk.” aldus de voorzitter van V.V. Den Ham, Dennis Bosch.

Fotobijschrift: Voorzitter V.V. Den Ham Dennis Bosch en wethouder Bart-Jan Harmsen.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›