4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Proef ondergrondse inzameling van PMD-afval bij appartementen

· 612× bekeken

TWENTERAND - De gemeente Twenterand start met ondergronds inzamelen van PMD-afval bij appartementen. De proef start in Vriezenveen, omdat daar de meeste appartementencomplexen zijn. Dit geeft meteen een goed beeld voor een eventueel vervolg. “We gaan in gesprek met de bewoners van de appartementen om te horen waar en met welke containers we het PMD-afval het best in kunnen zamelen. Op die manier werken we verder aan een goede inzameling van afval in Twenterand,” aldus wethouder Van Abbema.

De inzameling van PMD-afval gebeurt bij de meeste appartementen nu nog met zakken. Dit levert problemen op bij de opslag en de inzameling. De gemeente Twenterand wil nu via deze proef onderzoeken of er draagvlak bestaat voor ondergrondse inzameling van PMD-afval.

Informatiebijeenkomsten
Tijdens twee inloopavonden wil de gemeente in gesprek met de bewoners van de appartementen over de locatie van de ondergrondse container en eventueel een extra ondergrondse container voor restafval. Deze bijeenkomsten worden nog gepland en de inwoners van de appartementencomplexen worden daarvoor persoonlijk uitgenodigd.

Als de proef in Vriezenveen slaagt, wil de gemeente onderzoeken of deze uitgebreid kan worden naar de andere kernen. Draagvlak bij de bewoners is daarbij heel erg belangrijk.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›