4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

25 jaar volksdansen in Den Ham

· 522× bekeken

DEN HAM - Op 1 oktober 1993 begon een groepje enthousiaste dames o.l.v. Ankie Voorbergen in de Rank met de wekelijkse volksdanslessen. Nu, 25 jaar later wordt er nog steeds gedanst als activiteit van “Zorgsaam Twenterand” .
Sinds dit jaar o.l.v. Bep Kleinheerenbrink uit Vriezenveen, maar nu in het muziekgebouw van “Juliana” aan de Slingerweg.

Volksdansen? Zijn dat de ouderwetse boerenklompendansen? Wel nee! Het is veel meer dan dat. Elk land of streek heeft zijn eigen, kenmerkende dansen, die als traditie bewaard zijn gebleven. Er komen dansen voorbij uit Rusland, Roemenië, Israël, Griekenland, Engeland en nog veel meer landen. Maar natuurlijk ook uit Nederland. Waarom zou je gaan volksdansen? De dansers noemen: gezellig, lekker bewegen op muziek, samen, je blijft lekker soepel, ontspanning, contact met elkaar, goed voor je balans, gezond, je valt minder snel ….....

Elke vrijdagmiddag van 13.00 uur – 14.00 uur wordt er gedanst.
En om ook tijd te hebben voor de gezellige babbels en contacten gaan we 1 x per maand na afloop koffiedrinken.

Bent U nieuwsgierig geworden? Kom gerust eens langs. Mee dansen mag altijd, maar eerst even kijken is ook geen probleem. Onze dansleidster Bep is zeer kundig in het begeleiden van nieuwe dansers, dus iedereen kan meedoen.
Ook is er op 22 november gelegenheid om de sfeer te proeven en de dansen te bekijken tijdens de soos in “Het Liefferdinck” (14.00-15.30 uur).
De dansgroep zal daar een aantal dansen laten zien.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›