4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

Groen Links: Douwe Bouma in beeld als Statenlid

· 516× bekeken

GEERDIJK- - De maatschappelijk betrokken actievoerder Douwe Bouwma uit Geerdijk/Vroomshoop is volgend jaar maart verkiesbaar als Statenlid voor GroenLinks in Overijssel. Dat meldt de Roskam. Hij staat nummer acht op de lijst. Hoewel vermoedelijk niet direct verkiesbaar kan Bouma met voorkeurstemmen toch in de Staten van Overijssel worden gekozen. Bouma voert onder meer actie tegen de zogenoemde megastallen in Overijssel in het algemeen en Twenterand in het bijzonder. Op de combinatielijst van PvdA en GroenLinks in Twenterand stond Bouma dit jaar tweede, wat betekent dat hij eerst opvolger is van het gekozen raadslid Reusken.

Afgelopen week sprak Bouma nog in tijdens een politiek beraad over de schade en de schande van de verdieping van het kanaal Almelo-De Haandrik, waardoor veel bewoners schade aan hun huizen hebben, in de vorm van scheurvormen en verzakking. Dat is trouwens een provinciale kwestie, waar ze Bouma dus ook als actievoerder leren kennen.

Voormalig wethouder Molema van GroenLinks in Oldenzaal is trouwens de lijsttrekker voor deze partij bij de statenverkiezingen in Overijssel.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›