4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Succes van De Winterkraaien duurt onverminderd voort

· 1068× bekeken

HARDENBERG/VROOMSHOOP - Ook de 13e en 14e voorstelling van De Winterkraaien, afgelopen donderdag en vrijdag in theater De Voorveghter in Hardenberg, waren weer compleet uitverkocht. Inmiddels hebben al zo’n 5000 mensen deze theaterproductie bezocht. En ook deze keer kwamen veel mensen ontroerd uit de theaterzaal, onder de indruk van deze anderhalf uur durende, melancholieke voorstelling.

Wat De Winterkraaien zo bijzonder maakt is het waargebeurde verhaal over het harde bestaan en de verdrinkingsdood van zeven veenarbeiders. Dit spreekt de mensen in deze omgeving bijzonder aan.
Daarnaast is de voorstelling zélf ook heel aangrijpend. De combinatie van melancholieke filmbeelden, bijpassende composities van de hand van dirigent/pianist Gezinus Veldman, en de ontroerende vertellingen door Thea Kroese in het dialect, trekt een heel breed publiek. Samen met het Chr. Mannenkoor Vroomshoop en de solisten Geerhard Abma op bugel en baritonzanger Nanco de Vries ontstaat dan een gevarieerde muzikale avond waarvan de film en de verhalen over de winterkraaien een belangrijke onderdeel vormen.

De organiserende stichting Levend Vroomshoop overweegt een 15e voorstelling op een nog nader te bepalen plaats en datum, mits daarvoor voldoende belangstelling is. Geïnteresseerden kunnen zich vrijblijvend op de wachtlijst plaatsen door te mailen naar info@levendvroomshoop.nl of te bellen naar 0546-642191. Inmiddels hebben zich al weer 80 mensen gemeld.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›