4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Geslaagde Bijbelquiz in Daarlerveen

· 407× bekeken

DAARLERVEEN - In een volle kerkzaal van ‘De Schoof’ in Daarlerveen was donderdag 1 november voor de negende keer de grote Bijbelquiz. De meeste deelnemers vormen met z’n drieën een team. ‘Huis van Gebed-Daarlerveen’ doet bijvoorbeeld mee, de Bijbelkring ‘De Schoof’, een team ‘Psalm 151’, liefst twee teams van de kerkelijke vrouwenvereniging ‘Servio’, het interkerkelijk koffieochtend team, het Israël Platform Hellendoorn-Nijverdal, maar er waren ook families die teams vormden en zelfs een team ‘Last-Minute’ was present. Teams en individuele spelers uit Daarlerveen en omgeving vulden de kerkzaal en beleefden een prachtige avond.

Voor het spel begint is er een opwarmertje met prachtige beelden uit het land van de Bijbel en vioolspeler Boris Savchuk. Er werden enkele kerkelijke liederen gezongen en een Bijbellezing: Marcus 10:46-52.

Dan gaat de beamer aan en komen de quizformulieren op tafel. Een deel van de meerkeuzevragen worden aangekondigd met filmpjes. Het dorsen van graan, Bert en Ernie, het leger des Heils en een lego-filmpje waren tevens een kleine adempauze. De vragen zijn afgeleiden van de filmpjes. “Welk teken gaf God aan Noach na de zondvloed?" Gelukkig waren er ook makkelijke vragen en de populariteit van de quiz in Daarlerveen groeit elk jaar. Natuurlijk was er een leuke prijs voor de individuele winnaar en het winnende team.

Volgend jaar is de tiende editie op donderdag 31 oktober 2019, de donderdag na de Nationale Bijbelzondag. Hier hopen we een groot feest van te maken. Aan het eind van de avond zingen we nog een lied op de melodie van het Israëlisch volkslied, praten we nog wat na en gaat iedereen huiswaarts met een goed gevulde goodiebag. Volgend jaar weer een nieuwe quiz met een nieuw thema! We zien u graag ‘terug’ in ‘De Schoof’ in Daarlerveen!

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›