4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Twenterand ontvangt eenmalig 3,3 miljoen euro

· 546× bekeken

VRIEZENVEEN - De gemeenten Enschede, Hengelo, Almelo en Twenterand krijgen - eenmalig - miljoenen ter compensatie van de toenemende kosten van maatschappelijke ondersteuning en (met name jeugd)zorg. De gemeente Twenterand ontvangt 3,3 miljoen euro.

Spekkoper is de gemeente Enschede met ruim dertien miljoen, Hengelo kan 8,5 miljoen tegemoetzien, Almelo 5,6 miljoen en Twenterand dus 3,3 miljoen. Voor de gemeente Twenterand trok wethouder Paters de kar van de lobby.

Deze gemeenten hebben met recht en reden aangegeven dat ze extra zwaar worden getroffen en de toenemende en steeds verder oplopende lasten binnen het sociaal domein niet meer kunnen dragen. Hun noodkreet is gehoord en verstaan, ze krijgen een - overigens eenmalige - extra bijdrage uit de zogenoemde stroppenpot van de rijksoverheid.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›