4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Basisscholen maken kennis met democratische besluitvorming

· 541× bekeken

VRIEZENVEEN - Van donderdag 1 t/m donderdag 8 november zet de gemeente Twenterand haar deuren weer open voor de basisscholen om het spel Democracity te spelen. In dit spel maken in totaal 238 kinderen van de groepen 7 en 8 van diverse basisscholen in Twenterand kennis met de democratische besluitvorming door samen een stad te bouwen. Iedere groep wordt terzijde gestaan door een gemeenteraadslid of een wethouder. De groepen worden begeleid door ProDemos, het ‘Huis voor democratie en rechtsstaat’.

De eerste groep, groep 7 van de Christelijke Dalton Basisschool ‘De Maten’ uit Den Ham, werd donderdag 1 november ontvangen door burgemeester Van der Kolk. De leerlingen namen plaats op de zetels van de raadsleden in de raadszaal van het gemeentehuis in Vriezenveen. Zij vormden samen de volksvertegenwoordigers van een stad, die in eerste instantie alleen bestond uit woningen. De leerlingen moesten op democratische wijze beslissingen nemen over wat er verder in de stad gebouwd moest worden, met een beperkt budget. Er moest dus echt gekozen worden. Een leerzame ervaring.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›